Pirmizrādi piedzīvos Nastavševa iestudētā Čehova izrāde "Trīs māsas"

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
"Trīs māsas"
"Trīs māsas" Foto: publicitātes

31. jūlijā "Hanzas peronā" pirmo reizi skatītājiem tiks izrādīta režisora Vladislava Nastavševa iestudētā Antona Čehova izrāde "Trīs māsas", informē kultūrvietas pārstāve Kristīne Kārkliņa.

Čehova "Trīs māsas" ir kā portāls no viena pārmaiņu laikmeta citā. Izrāde, kurā līdz ar aktieru tēliem atdzīvosies arī mākslīgais intelekts, piedāvā skatītājam jaunu, taču, iespējams, jau sen esošu pasaules modeli, kurā pazūd aktieru nacionalitātes un ir tikai viens ceļš tiem kopā ejams - ceļš nezināmajā.

Nastavševs uzsvēra, ka izrāde "Trīs māsas" ir darbs par vārdos neizsakāmo, dzīvē neieraugāmo un rokās nesataustāmo. Starp izrādes tēlu monologiem ir iespējams ieraudzīt vētru, kas tuvojas ne tikai lugas varoņiem, bet arī pašiem māksliniekiem.

"Apziņa par mūsu vispārpieņemtās pasaules iekārtas trauslumu liek uzdot jautājumu - kāda būs mūsu pasaule, tās nākotne un kādi būsim mēs tajā,"

saka režisors.

Izrādē būs redzami aktieri Anta Aizupe, Inese Pudža, Marija Linarte, Dana Bjorka, Kaspars Dumburs, Jurijs Djakonovs, Maksims Busels un Igors Šelegovskis.

Izrāde "Trīs māsas" jūlijā un augustā "Hanzas peronā" tiks spēlēta tikai desmit reizes latviešu valodā ar titriem krievu valodā, un skatītāju skaits katrā izrādē būs ierobežots.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu