Pirms ienākšanas Latvijā "Lidl" iesaistās cenu karā Somijas tirgū (11)

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters / Scanpix

Vācijas zemo cenu mazumtirgotājs “Lidl” jau tuvākajā laikā Somijā plāno samazināt cenas vairākiem simtiem preču, lai nostiprinātu lētākā tirdzniecības tīkla statusu valstī, vēsta somu laikraksts “Helsingin Sanomat”.

“Lidl” savā paziņojumā norāda, ka pēdējo gadu laikā veikalu tīkls ir zaudējis savu lētākās iepirkšanās vietas statusu.

Somijā pārtikas produktu tirdzniecības tirgus līderis “S Grupp” pirms pieciem gadiem sāka atlaižu kampaņu, kā rezultātā “Lidl” līderpozīcijas Somijā tika zaudētas.

“Zemākās cenas ir daļa no “Lidl” DNS, un tādēļ mēs esam pieņēmuši lēmumu samazināt cenas simtiem produktu. Tieši šādā veidā mēs turam savu solījumu, ko devām klientiem pirms 18 gadiem,” sacīja “Lidl” komercdirektors Somijā Miko Forstrēms.

“Lidl” Somijas tirgū ienāca pirms 18 gadiem un uzreiz sāka cenu karu. Jau šā gadsimta sākumā tirdzniecības tīkls solīja, ka piedāvās pircējiem vislētāko iepirkumu grozu tirgū.

Gaidāmā cenu samazināšana būs pakāpeniska. Pirmās atlaides stājas spēkā jau piektdien un būs spēkā tuvākās nedēļas. Rudenī tiks samazinātas cenas 300 precēm, bet kopumā plānots samazināt cenas 2500 precēm, kas nozīmē – katrai devītajai precei cena kļūs lētāka.

Cenu samazinājums attieksies uz visām preču grupām – sākot ar piena un gaļas produktiem, beidzot ar kafiju, konditorejas izstrādājumiem un šokolādi. Nocenoti būs arī īpašie “Lidl” produkti, kas ražoti gan Somijā, gan citās valstīs.

“Lidl” plāno ienākt arī Latvijas tirgū. Jūlija otrajā pusē ekspluatācijā tika nodota "Lidl Latvija" loģistikas centra ēka Rīgā. Jaunuzceltais loģistikas centrs Dzelzavas ielā 131, Rīgā, kura platība ir 51 000 kvadrātmetru, nodrošinās "Lidl" veikalu darbību Latvijā un Igaunijā.

Tajā atradīsies arī uzņēmuma galvenais birojs. "Lidl Latvija" loģistikas centra būvniecībā ieguldīti vairāk nekā 55 miljoni eiro.

Tāpat ziņots, ka "Lidl Latvija" darbu Latvijā plāno sākt ar ne mazāk nekā desmit veikalu atvēršanu, taču konkrētu informāciju par veikalu atvēršanas plāniem kompānija pagaidām nav izpaudusi.

Komentāri (11)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu