Vecums nav šķērslis - 13 gadu vecumā sacīkšu mašīnā traucas ar 185 km/h

TVNET Auto
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Ja kaitīgās vielas veikalā legāli var iegādāties tikai pēc 18 gadu vecuma sasniegšanas, tad legālai un vairākkārtīgai ātruma pārsniegšanai nepieciešama vien atbilstoša tehnika un apstākļi. Piemēram, Pērnavas sacīkšu trase un TCR klases sporta auto, pie kura stūres sēdās kartinga čempions Tomass Štolcermanis.

Tomass Štolcermanis, vairākkārtējs Latvijas čempions kartingā, iespēju izbraukt ar TCR auto izcīnīja komandas līdzjutēju balsojumā. Tāpēc "Ātruma cilts" komanda Ģirta Timrota vadībā devās uz Pērnavas autošosejas trasi, lai sekotu līdzi Tomasa startam.

Tomass "Ziemas kausā" brauc jau kopš deviņu gadu vecuma, iegūstot godalgotas vietas uz pjedestāla. Jaudīgākais auto, ar ko viņš līdz šim startējis, ir viņa paša 300 zirgspēku "Opel", bet lielais autosporta sapnis – dalība F1 sacīkstēs. Atbalstu un noderīgus padomus jaunajam braucējam ceļā uz lielajām trasēm sniedz viņa ģimene, autosportisti trīs paaudzēs – Šlēgelmilhi un Štolcermaņi.

Pirms starta ar 360 zirgspēku TCR priekšpiedziņas auto Tomasam stresa nav, lai gan būs jābrauc arī pa slapju asfaltu. Kā Tomass Štolcermanis spēs savaldīt jaudīgo pasaules klases auto un kāds būs maksimālais ātrums, noskaidrosim jaunajā raidījuma sērijā!

Foto: Ekrānuzņēmums no video

Šajā Ātruma cilts raidījumā arī labas ziņas motokrosa faniem – neskatoties uz grūtajiem laikiem, augustā Ķegumā notiks trīs Pasaules čempionāta motokrosā posmi, kas pie mums pārcelti no Somijas un Krievijas. Lai noskaidrotu, kā tie izskatīsies dzīvē, Pauls Timrots kopā ar MXGP of Latvia rīkotāju Kristeru Serģi iepazīsies ar sacensību teritoriju un stingrajiem drošības pasākumiem, kas šoreiz nošķirs braucēju komandas no skatītājiem. Tomēr motokross pie mums būs un 3000 skatītājiem būs unikāla iespēja to vērot brīvā dabā.

Raksts tapis sadarbībā ar LMT Viedtelevīziju.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu