RTU dizaina studenti darbus izrāda pirmajā digitālajā modes skatē «Mijiedarbība 2020»

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Otrdien, 28. jūlijā Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) Materiālzinātnes un lietišķās ķīmijas fakultātes (MLĶF) Dizaina tehnoloģiju institūts (DTI) organizēja unikāla formāta pirmo digitālo studentu modes skati «Mijiedarbība 2020». Tā bija plašāk zināmās RTU studentu modes skates «Ķīpsalas pavasaris», kas šopavasar vīrusa krīzes dēļ izpalika, tradīcijas turpinājums.

Modes skate, kurā būs apskatāmas 18 bakalaura profesionālo studiju programmas «Materiālu tehnoloģija un dizains» apģērbu dizaina specializācijas 3. un 4. kursa studentu veidotās tērpu kolekcijas, bija vērojama DTI Facebook lapā.

Šogad RTU studentes tērpu kolekcijas veltītas mijiedarbībai, kas aptver vietu un laiku, katru personīgi un sabiedrību kopumā. Priekšplānā izvirzīts jautājums par atkritumu pārstrādi un tīru vidi, meklējot atbildi uz jautājumu, kāds mūsdienās ir aktuāls ilgtspējīga dizaina apģērbs. Izstrādājot jaunu lietu, studentes domāja par to, vai un kā katras darbs uzlabos pasauli – izvēlēties jaunus vai jau reiz izmantotus materiālus un atgriezumus, dodot tiem iespēju pārtapt aktuālos un modernos tērpos?

Tērpu sortiments ir plašs, ideju klāsts – bagātīgs. Tērpos izmantoti pārstrādāti lietoti džinsa un ādas apģērbi, iekļautas tematiskas apdrukas, kuru ideja aizgūta no demonstrantu plakātu saukļiem. Tērpi tapuši pieredzējušu RTU DTI mācībspēku vadībā, pateicoties RTU Attīstības fonda, RTU Arhitektūras fakultātes, modeļu aģentūras «Vacatio», SIA «Thread Solutions» un mūzikas grupas «Gas of Latvia» atbalstam. Grimu un frizūras veidojuši imidža skolas-studijas «Unastyle» audzēkņi Unas Bernatovičas vadībā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu