EuroNCAP sadursmju testi parāda drošākos jaunos auto (1)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: EuroNCAP. TVNET kolāža

Organizācija EuroNCAP nodarbojas ar jauno automašīnu novērtēšanu, un autoražotāji savu produkciju tās ekspertiem ved nolūkā mašīnas sasist un iegūt iespējami labus testu rezultātus, ar kuriem pēcāk dižoties.

Ja ražotājs ir ar zināšanu bagāžu, tad jau pirms šiem testiem, tas ir - jau automobiļa izstrādes procesā, ir ieguldījis pietiekami daudz darba un ar datorsimulāciju palīdzību atklājis potenciāli vājākās vietas mašīnas konstrukcijā un trūkumus novērsis. Vai arī to rašanos pat nav pieļāvis.

Gadās, ka pat lielie ražotāji pieļauj kompromisus un kāds no viņu produktiem tiek novērtēts ar viduvēju atzīmi, tomēr daudz arī izcilnieku ir daudz, un tās ir mašīnas, kas vadītāju un pasažierus sargā, kā mācēdamas.

2019.gadā EuroNCAP veica 55 automobiļu testus un tajos piecu zvaigžņu novērtējumu saņēma 41 modelis. 

Supermini jeb mūsu izpratnē mazās klases automobiļu segmentā piecas zvaigznes un visvairāk punktu par konstrukcijas stingrību un drošības sistēmu kopumu saņēma Audi A1 un Renault Clio. Nedaudz mazāk punktu nopelnīja mazais krosovers Ford Puma

Starp lielajiem apvidniekiem pārliecinošākais bija Tesla Model X, kas pārspēja SEAT Tarraco. Vēl viens Tesla Motors izstrādājums EuroNCAP reitingā ir Model 3, kas klasificēts kā drošākais auto starp elektromobiļiem un hibrīdiem. Šis auto faktiski ir vienā līmenī ar 3.sērijas BMW arī vidējās klases (EuroNCAP to dēvē par lielo) ģimenes auto kategorijā.

Kompakto/mazo krosoveru konkurencē labāko sniegumu demonstrējis Subaru Forester, kurš apsteidza Mazda CX-30 un Volkswagen T-Cross. Mazo ģimenes auto kategorijā par drošākajiem atzīti Mercedes-Benz CLA un Mazda 3

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu