Grieķija pagarina nelegālo imigrantu nometņu karantīnu

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: AP/Scanpix

Pieaugot inficēšanās gadījumu skaitam ar Covid-19, Grieķija piektdien paziņojusi, ka uz mēnesi pagarina karantīnu, kam pakļautas nelegālo imigrantu izmitināšanas nometnes.

Martā izsludinātā karantīna pagarināta līdz 31.augustam, "lai novērstu koronavīrusa gadījumu parādīšanos un izplatīšanos," teikts Migrācijas ministrijas paziņojumā.

Grieķiju, kur reģistrēti 203 Covid-19 izraisīti nāves gadījumi, koronavīrusa pandēmija līdz šim nav skārusi tik smagi kā daudzas citas Eiropas valstis.

Turklāt nelegālo imigrantu nometnēs līdz šim nav reģistrēts neviens infekcijas izraisīts nāves gadījums.

Taču apstāklis, ka Grieķijai piederošajās Egejas jūras salās izvietotajās nometnē, kur paredzētas vietas 6100 cilvēkiem, izmitināti vairāk nekā 26 000 nelegālo imigrantu, izsaucis spriedzi gan centrālo varasiestāžu, gan imigrantu attiecībās ar vietējiem iedzīvotājiem.

Grieķijas lidostu un robežu atvēršana tūristiem, kā arī karantīnas ierobežojumu atcelšana pārējiem iedzīvotājiem novedusi pie inficēšanās gadījumu skaita pieauguma.

Starp tiem 1,3 miljoniem tūristu, kas Grieķijā ieradušies kopš 1.jūlija, inficēšanās ar Covid-19 apstiprināta 340 cilvēkiem,

otrdien pavēstīja Civilās aizsardzības pārvalde.

Reaģējot uz šīm ziņām, valdība otrdien paziņoja, ka veikalos un sabiedrisko pakalpojumu iestādēs atkal būs obligāti jānēsā sejas aizsargmaskas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu