Ar Covid-19 saslimušā Peresa vietu ieņems Hilkenbergs

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Serhio Peress un Niko Hilkenbergs
Serhio Peress un Niko Hilkenbergs Foto: AP/EPA/Scanpix

Pirmās formulas (F-1) komandas "Racing Point" pilota Serhio Peresa vietu šīs nedēļas nogalē gaidāmajās Lielbritānijas "Grand Prix" sacensībās ieņem līdz šim bez uzvarām palikušais Niko Hilkenbergs, vēsta F-1.

Jau ziņots, ka F-1 komandas "Racing Point" braucējam meksikānim Serhio Peresam organismā fiksēta koronavīrusa klātbūtne, un viņam dalība Lielbritānijas "Grand Prix" ir liegta.

Šī iemesla dēļ vienībai ātri nācās meklēt jaunu pilotu, kurš tika atrasts Vācijā. Proti, "Racing Point" bolīdu šajā nedēļas nogalē vadīs līdz šim bez uzvarām palikušais Hilkenbergs, kurš pagājušajā sezonā noslēdza karjeru F-1 seriālā. 

Vācietis, iespējams, būtu turpinājis braukt F-1, bet "Renault" pilotam nepiedāvāja jaunu līgumu.

"Jau biju ceļā uz Nirburgringu, kur man plānots viens projekts. Tobrīd saņēmu zvanu no Otmara Scafnauera," skaidro Hilkenbergs. "Tas notika pirms mazāk nekā 24 stundām, tāpēc aizvien vēl ir jocīga sajūta, taču man patīk izaicinājumi. Šī noteikti nav viegla situācija gan komandai, gan Serhio. Viņš man ir labs draugs un bijušais komandas biedrs, tāpēc novēlu viņam ātru atveseļošanos. Centīšos demonstrēt savu labāko sniegumu."

Tikmēr Scafnauers norādīja, ka atrast aizvietotāju tik īsā laika posmā nav bijis viegli, bet Hilkenbergs esot īstais pilots šim darbam, jo sportists ātri spējot apgūt nianses.

Hilkenbergs īsi pirms pirmā treniņbrauciena vēl nebija saņēmis Covid-19 testa rezultātus, taču brīdi vēlāk viņš jau bija redzams kāpjam bolīdā.

Ņemot vērā, ka Peress sacīkstēs, visticamāk, nepiedalīsies arī nākamnedēļ, paredzams, ka Hilkenbergs bolīdu vadīs divās Lielās balvas izcīņas sacensībās.

Hilkenbergs F-1 seriālā kopumā aizvadījis 177 sacīkstes, tomēr ne reizi nav kāpis uz goda pjedestāla. Tas līdz šim ir čempionāta antirekords.

Lielbritānijas Lielās balvas izcīņa notiks svētdien, kamēr piektdien noris treniņu braucieni, bet sestdien paredzēts viens treniņš un kvalifikācijas sacensības.

Pēc trijiem aizvadītajiem posmiem kopvērtējumā līderis ar 63 punktiem ir Lūiss Hamiltons, kuram ar 58 punktiem seko Valteri Botass. 33 punkti ir Maksam Verstapenam, 26 punkti - Lendo Norisam, bet pa 22 punktiem guvuši Aleksandrs Albons un Serhio Peress, kurš F-1 debitēja 2011.gadā.

Šosezon bija plānots aizvadīt rekordlielu sacīkšu skaitu (22), taču koronavīrusa pandēmijas dēļ organizatori šobrīd apstiprina 13 posmu norisi.

Iepriekšējā sezonā par pasaules čempionu tika kronēts Hamiltons, kurš triumfēja sesto reizi karjerā un trešo reizi pēc kārtas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu