Pārcelts Turcijas WRC posms

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Aina pasaules rallija čempionātā
Aina pasaules rallija čempionātā Foto: EPA/Scanpix

Pasaules rallija čempionāta (WRC) posms Turcijā pārcelts par nedēļu uz priekšu no sākotnēji plānotā laika, piektdien paziņoja Starptautiskā Automobiļu federācija (FIA).

Pēc izmaiņām WRC kalendārā Turcijas etaps nu jau plānots no 18. līdz 20.septembrim.

Izmaiņas kalendārā veiktas tāpēc, lai sezonas otrajā daļā būtu iespēja pievienot vēl kādas līdz šim uz nezināmu laiku pārceltās sacensības.

WRC sezonas turpinājums 4. līdz 6.septembrī gaidāms Igaunijā, bet Turcijas etapā sportisti spēkosies divas nedēļas vēlāk.

"Datumu maiņa mums sacensību kalendārā dos iespēju pievienot vēl kādas sacīkstes, par ko esam pateicīgi Turcijas Automobiļu sporta federācijai (TOSFED)," teica "WRC Promoter" rīkotājdirektors Jona Sībels.

"Mamarisa ir populāra kūrortpilsēta Turcijā, kas jau kādu laiku ir atsākusi tūristu uzņemšanu. Sacensību dalībnieki un fani pandēmijas laikā var būt droši par savu veselību. WRC posms notiks, ievērojot organizatoru un arī Turcijas valdības iepriekš izstrādātos sanitāros protokolus."

Sezonas pirmais posms 23.-26.janvārī tika aizvadīts Montekarlo, pēc divām nedēļām sekoja sacensības Zviedrijā, bet pirms Covid-19 radītās pandēmijas vēl izdevās aizvadīt etapu Meksikā (12.-15.marts).

Pēc Igaunijas posma WRC sezona turpināsies Turcijā, Vācijā (15.-18.oktobris), Itālijā (29.oktobris - 1.novembris) un Japānā (19.-22.novembris).

Vēl gan pastāv iespēja, ka 2.-4.oktobrī sacīkstes arī būs vērojamas Beļģijā, savukārt par etapa norisi Horvātijā vēl tiks lemts.

Tāpat iepriekš kļuva zināms, ka Argentīnas rallija posms, kas ik gadu pulcē teju miljons līdzjutēju, šogad nenotiks. Posma norise Dienvidamerikas kontinentā bija plānota aprīlī.

Jau iepriekš tika atcelti Portugālē, Kenijā, Somijā, Jaunzēlandē un Velsā.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka Eiropas rallija čempionāta (ERC) Latvijas posms "Rally Liepāja" netiks iekļauts WRC kalendārā.

WRC rīkotāji un "RA Events" jūnija sākumā sāka sarunas par Liepājas rallija iespējamu iekļaušanu 2020.gada sezonas kalendārā.

Neskatoties uz abu pušu ieinteresētību un ERC rīkotāja "Eurosport Events" atbalstu apvienota rallija sarīkošanā, "RA Events" šobrīd turpinās darbu tikai pie FIA Eiropas rallija čempionāta otrā posma sarīkošanas, kura norise paredzēta 14.- 16.augustā.

Iepriekš deputāti šai iecerei pauda atbalstu Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas Sporta apakškomisijas sēdē.

Pēc trim aizvadītiem posmiem WRC čempionāta kopvērtējuma vadībā ir francūzis Sebastjans Ožjē ("Toyota").

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu