Cilinskis: Rīgas domē nesadarbosimies ar "Saskaņu" un tās atlūzām (6)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Einārs Cilinskis
Einārs Cilinskis Foto: Paula Čurkste/LETA

Nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) un Latvijas Reģionu apvienība (LRA), kas vēlēšanās startē ar kopīgu sarakstu, pēc ievēlēšanas Rīgas domē nesadarbosies ar "Saskaņu" un tās atlūzām, intervijā aģentūrai LETA teica saraksta līderis Einārs Cilinskis (VL-TB/LNNK).

Viņaprāt gan "Saskaņai", gan "Gods kalpot Rīgai" (GKR) būtu jāpastrādā opozīcijā. Taču pret GKR striktas sarkanās līnijas novilktas neesot, lai neiedzītu strupceļā nākamās koalīcijas veidošanu, skaidroja politiķis.

Viņš uzsvēra, ka VL-TB/LNNK un LRA ir profesionāli kandidāti pilnīgi visiem iespējamiem amatiem domē. Protams, vēlēšanas ieviesīs korekcijas, bet politiskā apvienība esot gatava piedāvāt savus cilvēkus visās jomās.

Cilinskis uzskata, ka svarīgi jaunajā koalīcijā esot strikti nenodalīt atbildības sfēras - "mūsu partija atbild par konkrēto jomu, bet citi par to neatbild". Pašvaldībā tā neesot jābūt, jo komitejas priekšsēdētājs nav ministrs.

Turklāt, neatkarīgi no iegūtajiem amatiem, Cilinskis ar domubiedriem vēlētos īstenos savas ieceres visās domes darbības jomās.

Abām partijām, kuras vienojušās kopīgam startam vēlēšanās, nav izvirzīti konkrēti skaitliski mērķi, cik daudz vietu jāiegūst Rīgas domē. "Vēlēšanu rezultāts ir labs, ja varam īstenot savu programmu. Ja iegūtu skaitliski labu rezultātu, bet pie varas būtu pro - maskaviskie spēki, tad šāds vēlēšanu rezultāts nebūtu labs," piebilda Cilinskis.

Rīgas domes ārkārtas vēlēšanas notiks augusta beigās.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu