Staķis: "Attīstībai/Par!" un "Progresīvo" mērķis ir uzvarēt "Saskaņu" (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
"Attīstībai/Par!" Rīgas mēra amata kandidāts Mārtiņš Staķis
"Attīstībai/Par!" Rīgas mēra amata kandidāts Mārtiņš Staķis Foto: Paula Čurkste/LETA

"Attīstībai/Par!" un "Progresīvo" (AP/PRO) apvienotā saraksta mērķis attiecībā uz Rīgas domes ārkārtas vēlēšanu rezultātiem ir uzvarēt "Saskaņu", lai šīs partijas kopā ar "Gods kalpot Rīgai" veidotais "mūžīgais režīms" vairs nevaldītu Rīgā un paliktu opozīcijā, norādīja "Attīstībai/Par!" un "Progresīvo" (AP/PRO) kopīgā saraksta Rīgas mēra amata kandidāts Mārtiņš Staķis.

Līdz ar to AP/PRO vēlēšanās ir izvirzījusi "ļoti augstu mērķi" - uzvarēt, iegūstot vismaz 20 mandātus, pastāstīja saraksta līderis. Partiju ticību uzvarai apliecinot tas, ka Staķis ir vienīgais no uz Rīgas domi kandidējošajiem iepriekš 13.Saeimā ievēlētajiem Saeimas deputātiem, kurš ir nolicis deputāta mandātu, norādīja politiķis.

Vēlētāju aptaujas liecina, ka ideja partijām veidot apvienotu sarakstu, kā arī atvērt sarakstu apkaimju līderiem, nes gaidīto rezultātu, vērsa uzmanību Staķis. Politiķis ir "bēdīgs", ka savu apvienoto sarakstu nav izdevies izveidot arī nacionāli konservatīvajām partijām, jo reitingi rāda, ka labākas izredzes esot kopīgajiem sarakstiem. Ja tas būtu noticis, tas atvieglotu iespējas veidot koalīciju no valdībā ietilpstošajām partijām, kas ļautu "Saskaņu" un GKR atstāt opozīcijā, norādīja Rīgas mēra amata kandidāts.

Staķis apliecināja, ka AP/PRO strādās pie tā, lai vēlēšanu rezultāti būtu tādi, ka GKR nebūtu koalīcijā. Vaicāts, vai tomēr var sanākt, ka koalīcija būs jāveido ar GKR, politiķis norādīja, ka šajā jautājumā var tikai lūgt un aicināt Rīgas iedzīvotājus iet uz vēlēšanām, ņemot līdzi savus "radus, draugus un paziņas".

Savas "sarkanās līnijas" AP/PRO ir novilkusi attiecībā uz "Saskaņu" un partiju "Alternative", kur ir cilvēki, kas līdz šim ir vadījuši Rīgu, kā arī attiecībā uz Latvijas Krievu savienību - ar šiem trim spēkiem AP/PRO neredz iespēju sadarboties, pauda Staķis.

Kā ziņots, Staķus norāda, ka viena no viņa prioritātēm sakārtot Rīgas infrastruktūra, izmantojot arī no Eiropas Savienības gaidāmos lielos naudas līdzekļus. Tāpat nepieciešams ieviest labu pārvaldību, kā arī nodrošināt darba vietas, investīcijas un inovācijas.

Rīgas domes ārkārtas vēlēšanas notiks augusta beigās.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu