Regulējot logu tīrītājus, iekļūst avārijā un zaudē autovadītāja tiesības (9)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Tesla Model 3 automobilis
Tesla Model 3 automobilis Foto: Unsplash

Visai nepatīkams incidents noticis ar kādu vācieti, kurš, tāpat kā daudzi citi autobraucēji, iekļuva spēcīgā lietū. Vairumu autobraucēju spēcīgi nokrišņi spiež pielāgoties, samazināt ātrumu un tā droši nokļūt mājās. Vārdā nenosauktā vācieša gadījumā spēcīgs lietus tikmēr kļuva par avārijas izraisītāju un noveda pie tiesību zaudēšanas.

Kā vēsta vācu izdevums auto motor und sport, vīrietis ar savu Tesla Model 3 bija ceļā no darba uz mājām, kad netālu no Karslrūes (atrodas pie Francijas - Vācijas robežas) viņu pēkšņi pārsteidza negaidīti stipri nokrišņi.

Viņš ieslēdza logu tīrītājus, taču tiem slikti sekmējās ar lielā ūdens daudzuma noslaucīšanu, tādēļ autovadītājs centās noregulēt tīrītājus tā, lai tie strādātu vēl ātrāk.  

Elektromobiļa vadītājs acīmredzot pārāk pievērsās logu tīrītājiem, kā rezultātā nobrauca no ceļa braucamās daļas un aizķēra vairākus kokus.

Lietas materiālus policija nosūtīja tiesai, kas, izvērtējot visus negadījuma apstākļus, vīrieti atzina par vainīgu neuzmanīgā braukšanā.

Foto: Unsplash

Tādējādi principā sanāk, ka vīrietis par logu tīrītāju regulēšanu saņēma negaidīti bargu sodu - neskaitot sasisto auto, viņam uz mēnesi tika atņemtas autovadītāja tiesības, kā arī izrakstīta soda nauda 200 eiro apmērā.

Kādam tiesas lēmums šķitīs absurds, tomēr zināma daļa loģikas tiesneša spriedumā ir. Tesla Model 3 minimālistiskajā interjerā lielākā daļa funkciju tiek kontrolētas caur lielā skārienekrāna izvēlni. Tur atrodami arī logu tīrītāju darbības ātruma iestatījumi, un tiesnesis nosprieda, ka mašīnas skārienekrāns ir tāda pati elektroniska ierīce kā citi gadžeti un to braukšanas laikā lietot nedrīkst neatkarīgi no mērķa. Pārsūdzēt tiesas spriedumu nevar.   

Komentāri (9)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu