Noskaties emocionāli uzlādēto tautas deju ansambļa "Vektors" video

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Gatis Indrēvics

Tautas deju ansamblis "Vektors" sadarbībā ar koklētāju Laimu Jansoni un bungu un dūdu mūzikas grupu "Auļi" izveidojis pārsteidzošu videoklipu "Bez gaismiņas nedzīvošu".

"Pavadīt sauli, kopā izdzīvot tumšāko laiku, rokās un sirdīs turēt gaismu un cerību, visbeidzot sagaidīt jaunu dienu - kaut kā jauna un gaiša sākumu," tā par šo projektu saka radošā komanda. "Trīs naktis pavadītas Ragaciema pludmalē, piedzīvoti saulrieti un saullēkti, mirkļi, kad viss satumst un siltumu var gūt vien līdzās esošajos cilvēkos un ugunī. 

Uguns, ūdens, zeme un gaiss – šīs četras stihijas kopā ar emocionālo un noskaņām bagāto Laimas Jansones un "Auļu" mūziku, rada maģisku, sajūtām piepildītu notikumu.

"Īpaša nozīme piešķirta arī dzintaram – dārgakmenim, kas simbolizē uguni un mūžīgo enerģiju. Mēs to ņemam no jūras, rotājamies ar to, bet, kad pienāk laiks, dodam to atpakaļ, kā visu šajā dzīvē. Un tikai katra paša ziņā ir tas, vai savas dzīves laikā mēs pilnībā izmantojam sev dotās iespējas un lietām piešķiram pievienoto vērtību, vai izniekojam, nekad tā īsti pat nenovērtējot to, kas mums ir," tā par "Bez gaismiņas nedzīvošu," saka TDA "Vektors" mākslinieciskā vadītāja D. Bārbale. 

Foto: Video "Bez gaismiņas nedzīvošu" tapšana.

Rīgas Tehniskās universitātes tautas deju ansamblis "Vektors" ir viens no vecākajiem ansambļiem Latvijā, kas meklē arvien jaunus un mūsdienīgus veidus latviešu skatuviskās tautas dejas attīstībā, augstā vērtē turot tradīciju un iepriekšējo paaudžu atstāto mantojumu. 

Noskaties video! 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu