Ēģipte atbild uz Īlona Maska tvītu: piramīdas neuzbūvēja citplanētieši (28)

TVNET/BBC
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Atbildot uz miljardiera Īlona Maska tvītu, Ēģiptes ministre ielūgusi uzņēmēju apciemot valsti un pārliecināties, ka tās slavenās piramīdas nav citplanētiešu būvētas, vēsta raidorganizācija BBC.

Kompānijas "SpaceX" dibinātājs nesenā tvītā atkārtoja sazvērestības teoriju, ka grandiozo piramīdu būvniecībā pirkstu pielikušas ārpuszemes civilizācijas. 

"Acīmredzams, ka piramīdas uzbūvēja citplanētieši," Masks tvītoja 31.jūlijā. Ieraksts ticis pārpublicēts vairāk nekā 86 tūkstošus reižu.

Ēģiptes starptautiskās sadarbības ministre Ranija al-Mashata atbildēja, uzaicinot Masku uz Ēģipti, kur viņš varētu apskatīt 90.gados atklātās piramīdu celtnieku kapenes. Eksperti šīs kapenes uzskata par pierādījumu, ka piramīdas būvējuši senie ēģiptieši.

Ēģiptiešu arheologs Zahi Havass sociālajos tīklos publicēja īsu video ziņojumu arābu valodā, kurā Maska rakstīto nodēvēja par "pilnīgu halucināciju".

"Es atradu piramīdu būvnieku kapenes, kuras parāda, ka piramīdas cēla ēģiptieši un ka viņi nebija vergi," sacīja Havass.

Vēlāk Masks dalījās ar BBC rakstu, sakot, ka tajā esot izskaidrots, kā tika uzbūvētas piramīdas.

Tiesa gan, šis tvīts izpelnījās ievērojami mazāku uzmanību - tas pārpublicēts un komentēts tikai tūkstoš reižu. 

Komentāri (28)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu