"Facebook" aizliedz franču komiķi Djedonē (2)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Sociālais tīkls "Facebook" pirmdien paziņojis, ka uz visiem laikiem aizliedzis savā platformā un sociālajā tīklā "Instagram" franču komiķi Djedonē, kurš notiesāts par antisemītismu.

"Facebook" skaidroja, ka komiķis publicējis saturu, kurā izsmieti holokausta upuri.

"Saskaņā ar mūsu politiku par bīstamām personām un organizācijām mēs esam uz visiem laikiem aizlieguši Djedonē Mbala Mbala "Facebook" un "Instagram"," paziņoja kompānija, nosaucot komiķi viņa pilnajā vārdā.

"Personas aizliegšana uz visiem laikiem (..) ir lēmums, kuru mēs vienmēr izsveram rūpīgi, bet personām un organizācijām, kas uzbrūk citiem par to, kas viņi ir, nav vietas "Facebook" vai "Instagram"," norādīja kompānija.

Līdzīgu iemeslu dēļ interneta gigants "Google" jūnijā slēdza Djedonē "YouTube" kanālu.

Djedonē bija aptuveni 1,3 miljoni sekotāju "Facebook" un aptuveni 400 000 sekotāju "YouTube".

Starptautiskā līga pret rasismu un antisemītismu atzinīgi novērtēja "Facebook" lēmumu, nodēvējot to par lielu uzvaru. Organizācija norādīja, ka Djedonē ieraksti ir nodarījuši "ievērojamu un neatgriezenisku ļaunumu jauniešu vidū".

Komiķis ir vairākas reizes Francijā un Beļģijā notiesāts par rasistiskiem komentāriem.

Djedonē ir bēdīgi pazīstams ar savu rokas žestu "quenelle", kas izskatās kā apvērsts nacistu sveiciens. Komiķis gan uzstāj, ka tas ir šī žesta pretstats.

Novembrī viņam tika piespriests 9000 eiro sods par antisemītiska video publiskošanu.

Djedonē tika piespriests arī nosacīts divu mēnešu cietumsods par izteikumiem, ka viņš jūt līdzi vienam no džihādistiem, kas bija iesaistīts 2015.gada janvārī notikušajā uzbrukumā satīras žurnāla '"Charlie Hebdo" birojam Parīzē.

Pagājušajā gadā Djedonē tika piespriests divu gadu cietumsods un sodanauda par krāpšanos ar nodokļiem un naudas atmazgāšanu, taču viņš panāca vienošanos, ka cietumsoda vietā strādās sabiedrībai lietderīgu darbu.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu