Kāds bija princeses Diānas viedoklis par princi Viljamu kā nākamo karali? (1)

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: PA/AFP/Scanpix

"Vai jūs atbalstītu situāciju, ja pēc karalienes Elizabetes II troni mantotu nevis princis Čārlzs, bet gan princis Viljams?" - kādā no intervijām reiz tika jautāts princesei Diānai. 

Pēc karalienes Elizabetes II uz Lielbritānijas troni pirmais pretendē karalienes vecākais dēls, Velsas princis Čārlzs. Lai gan šis fakts ir oficiāls un neapstrīdams,

sabiedrībā jau sen runā, ka nākamajam Lielbritānijas karalim vajadzētu būt nevis princim Čārlzam, bet gan viņa vecākajam dēlam, princim Viljamam. 

Un šķiet, ka prinča Viljama mātei, princesei Diānai, arī bija savs viedoklis par to, vai nevajadzētu izlaist paaudzi un dot varu jaunākajiem.

1995. gada novembrī BBC 1 intervijā ar princesi Diānu žurnālists Martins Baširs viņai pajautāja: "Vai jūs atbalstītu situāciju, ja pēc karalienes Elizabetes II troni mantotu nevis princis Čārlzs, bet gan princis Viljams?"

Sirsnīgs tēva un dēla foto -  uzņemts Tēva dienai par godu.
Sirsnīgs tēva un dēla foto -  uzņemts Tēva dienai par godu. Foto: AP/Scanpix

Princese Diāna toreiz žurnālistam atbildēja: "Jums jāredz, cik princis Viljams ir jauns. Jūs noteikti nevēlētos uz viņa pleciem šobrīd uzlikt tādu slogu, vai ne?  Es nevaru atbildēt uz šo jautājumu..."

Tomēr žurnālists neatslāba un turpināja princesi iztaujāt par šo tēmu: "Vai tad, kad princis kļūs pilngadīgs, jūs vēlētos, lai viņš, nevis pašreizējais Velsas princis, kļūtu par karali?"

Diāna bija ļoti atturīga un teica: "Es vēlos, lai mans vīrs rod mieru, un tad jau sekos arī viss pārējais, jā."

Foto redzami visi trīs troņa mantinieki pēc kārtas: pirmais rindā ir Velsas princis Čārlzs, otrais - princis Viljams un tad princis Džordžs. 

Foto: AP/Scanpix

Lasi arī iepriekš sagatavotu rakstu par to, kas notiks, kad Viņas Augstība dosies aizsaulē...

Un tomēr, vēlam karalienei Elizabetei II vēl daudzus, daudzus dzīves gadus!

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu