Video ⟩ Kas notiek braucoša auto ritenī

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no video

"Veselam" auto jeb mašīnai, kura ir labā tehniskā kārtībā, vienīgo kontaktu ar ceļu veido riepas. To skaits atkarībā no mašīnas var mainīties, tikai auto jebkurā gadījumā balstās uz šiem saskares punktiem.  

Dažkārt autobraucēji nenovērtē riepu nozīmi, tādēļ satiksmē piedalās ar riepām, kas savu darba mūžu jau ir aizvadījušas un būtu nododamas pārstrādei (nevis jāizmet ceļmalā) vai neatbilst sezonai, un šoferītis tādēļ brīnās, ka kādā jaukā rudens rītā auto pie krustojuma vairs nestājas un laiski ieslīd priekšā stāvošās mašīnas aizmugurē. 

Tas, ka ir pēdējais laiks domāt par ziemas riepu uzmontēšanu vasaras riepu vietā, noteikti ir jāpatur prātā, bet tikmēr piedāvājam ielūkoties kāda "jūtūbera" veikumā. Viņu tik daudz neinteresēja, kā mainās mašīnas bremzēšanas ceļš atkarībā no gaisa mitruma un temperatūras, cik riepā notiekošie procesi, kad mašīna ir kustībā. 

Lai to noskaidrotu, jūtūberis nolēma sava Mercedes-Benz E55 AMG priekšējā ritenī uzstādīt GoPro kameru un pabraukt pa dažādiem ceļa segumiem - gludu asfaltu, sliktu ceļu, kā arī paskatīties, kas riepā notiek pagriezienos. Galu beigās vēl vienā video viņš GoPro kameru uzstādīja aizmugurējā ritenī un uzzināja, kā izskatās, kad riepa ir nodilusi līdz saplīšanai driskās.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu