Francijas premjers Covid-19 krīzē mudina nezaudēt modrību

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Francijas premjerministrs  Žans Kastekss
Francijas premjerministrs Žans Kastekss Foto: GONZALO FUENTES / REUTERS

Francijas iedzīvotāji cīņā ar koronavīrusu nedrīkst zaudēt modrību, lai valsts mērogā atkārtoti nebūtu jāizsludina karantīnas režīms, pirmdien paziņoja premjerministrs Žans Kastekss, valstī vienlaikus vairojoties bažām par inficēšanās gadījumu skaita pieaugumu.

"Nedz vīruss ir devies brīvdienās, nedz esam devušies mēs," viesojoties Lillē, valsts ziemeļaustrumos, sacīja premjers. "Mums ir jāaizsargā sevi pret šo vīrusu, neapturot mūsu ekonomiku un sociālo dzīvi. Citiem vārdiem - izvairoties no jauna vispārēja stingrā karantīnas režīma riska."

Francija ātri atteicās no divus mēnešus ilgušā karantīnas režīma ierobežojumiem, bet līdz ar to vairojies risks, ka var pieaugt inficēšanās gadījumu skaits.

Aizvadītās nedēļas laikā Francijā tika reģistrēts 1000 inficēšanās gadījumu, un daži reģioni no jauna noteikuši lokālus ierobežojumus.

"Mēs redzam šo epidēmijas skaitļu pieaugumu, un tādēļ mums ir jābūt vērīgākiem nekā līdz šim," sacīja Kastekss.

"Es aicinu katru francūzi - esiet ļoti vērīgi. Cīņa pret šo vīrusu ir, protams, atkarīga no valsts, vietējām kopienām, institūcijām, bet arī katra no mums," viņš piebilda.

Īpašas raizes saistās tieši ar Lilli, kur divu nedēļu laikā apstiprināto inficēšanās gadījumu skaits dubultojies līdz 38 uz 100 000 cilvēku.

Lai apslāpētu vīrusa izplatību, dažos pilsētas rajonos masku valkāšana ir obligāta. Francijā par šādiem soļiem var lemt vietējās varasiestādes.

Masku valkāšana ārpus telpām ir obligāta Majenas reģiona daļās, kā arī atpūtnieku iecienītajās piekrastes pilsētās Biaricē, Senmalo un Letukē.

Nicas mērs Kristiāns Esterosi pirmdien paziņoja, kad masku valkāšana būs obligāta dažās ielās, arī rosīgajās ielās līdzās Vidusjūrai.

Vaicāts, cik ilgi šīs prasības būs spēkā, mērs sacīja: "Līdz kāds man pateiks, ka vīruss vairs necirkulē."

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu