Mitrofanovs: Būs riebīgi sadarboties ar skandālos iesaistītiem cilvēkiem (9)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Latvijas Krievu savienības Rīgas mēra amata kandidāts Miroslavs Mitrofanovs.
Latvijas Krievu savienības Rīgas mēra amata kandidāts Miroslavs Mitrofanovs. Foto: Evija Trifanova/LETA

Tiekot ievēlētiem Rīgas domē, būs riebīgi sadarboties ar korupcijā un skandālos iesaistītiem cilvēkiem, tomēr, rēķinoties ar vēlētāju interesēm, pārrunas notiks ar visām partijām, intervijā aģentūrai LETA atzina Latvijas Krievu savienības (LKS) Rīgas mēra amata kandidāts Miroslavs Mitrofanovs.

Mitrofanova ieskatā LKS gaidāmajās vēlēšanās ir iespējas pārvarēt 5% barjeru un iegūt pat piecus līdz septiņus deputātu mandātus. "Pēc desmit gadiem, kuru laikā neesam bijuši pārstāvēti Rīgas domē, tā būt liela veiksme," uzskata politiķis.

Galvenais LKS konkurents vēlēšanās būs partija "Saskaņa", uzsvēra Mitrofanovs,

piebilstot, ka partija mēģinās pārvilināt vismaz kādu daļu "Saskaņas" elektorāta. Partija mēģinās "pārtraukt aplamo loku", kas izveidojies bijušā Rīgas mēra Nila Ušakova (S) laikā, kad krievu izcelsmes rīdziniekiem nebija, par ko balsot, izņemot Ušakovu un viņa partiju.

Partijas moto šajās vēlēšanās paredz Rīgas domē sākt visu no tīras lapas un baltām rokām. Ja attiecībā uz valdošajām partijām tas varētu skanēt pretdabiski, tad, Mitrofanova ieskatā, attiecībā uz LKS tas ir ļoti ticami, jo, neesot Rīgas domē, partija nav saistīta ar skandāliem, intrigām un korupciju, kas noveda pie priekšlaicīgām vēlēšanām.

Ņemot vērā, ka pašlaik neviena partija nav izrādījusi vēlmi stāties koalīcijā ar LKS, Mitrofanovs atgādināja, ka 2001.gadā arī neviena partija atklāti nerunāja par iespēju sadarboties ar PCTVL, "tomēr bija izdevies izveidot sadarbību gan ar sociāldemokrātiem, gan ar "Tēvzemei un brīvībai"".

"Nevaru teikt, ka mēs bijām draugi un partneri, bet mums nācās sadarboties saimniecisku jautājumu risināšanā Rīgas mērogā. Šī pieredze ir pozitīva, un mēs to izmantosim. Protams, LKS nav sadarbības partneru saraksta augšējā daļā, bet sadarbība nav izslēgta, jo pēc vēlēšanām izrādīsies, ka dome sadalīta daudz mazās frakcijās," teica Mitrofanovs.

Līdz ar to LKS būs gatava runāt ar visiem domē ievēlētajiem spēkiem, arī ar galveno pretinieci "Saskaņu".

"No vienas puses ir riebīgums sadarboties ar cilvēkiem, kuri ir saistīti ar korupciju, skandāliem un ir personīgi teikuši netaisnīgas lietas par mums.

To aizmirst es nevaru. Bet ir arī mūsu vēlētāju intereses. Tāpēc neviena partija no sarunu loka netiks izslēgta.

Runāsim arī ar "Saskaņu", kur mēra amata kandidātam Konstantīnam Čekušinam ir tīras rokas, jo viņš nav saistīts ar korupciju un iepriekšējām nesaskaņām," pauda politiķis.

LKS gan plāno rosināt domniekiem vienoties par to, ka augstos amatos pašvaldībā nedrīkst atrasties cilvēki, kuru dēļ nonākts līdz ārkārtas vēlēšanām.

Rīgas domes ārkārtas vēlēšanas notiks šā mēneša pēdējā sestdienā, 29.augustā. Vēlēšanu iecirkņi būs atvērti no plkst.7 līdz 22.

Iepriekšējās balsošanas dienas būs trešdiena, ceturtdiena un piektdiena pirms vēlēšanu dienas. Trešdien, 26. augustā, vēlēšanu iecirkņi būs atvērti no plkst.16 līdz 21, ceturtdien, 27.augustā, no plkst.9 līdz 16 un piektdien, 28.augustā, no plkst.12 līdz 20.

Balsošanas dokuments Rīgas domes vēlēšanās ir pase vai personas apliecība (eID). Tiesības piedalīties Rīgas domes vēlēšanās ir Latvijas un citu Eiropas Savienības dalībvalstu pilsoņiem no 18 gadu vecuma, kuriem ir reģistrēta dzīvesvieta Rīgas administratīvajā teritorijā 90 dienas pirms vēlēšanu dienas (līdz 31. maijam) vai Rīgas administratīvajā teritorijā pieder nekustamais īpašums.

Rīgas domes vēlēšanās drīkst balsot savā vai jebkurā citā vēlēšanu iecirknī.

Komentāri (9)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu