Covid-19: Itālijā bijuši inficējušies 2,5% iedzīvotāju

TVNET/LETA/AP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Itālijā veikti antivielu testi liecina, ka ar jauno koronavīrusu šajā valstī bijuši inficēti gandrīz 1,5 miljoni cilvēku jeb apmēram 2,5% valsts iedzīvotāju, pirmdien paziņoja amatpersonas. 

Inficēto iedzīvotāju īpatsvars valsts ziemeļos gan bijis ievērojami lielāks par šo vidējo rādītāju un apstiprina, ka valsts mēroga karantīna bija "absolūti svarīga", lai valsts dienvidus Covid-19 nepiemeklētu tik smagi kā ziemeļus.

Veselības ministrija un nacionālais statistikas institūts pamatoja šo novērtējumu ar Covid-19 antivielu testiem, kas veikti no 25.maija līdz 15.jūlijam apmēram 65 000 itāliešu. Viņi tika izraudzīti pēc savas dzīvesvietas, vecuma un darba veida.

Valdība veica šos testus, lai varētu noskaidrot, cik plaši vīruss cirkulējis pa valsti, jo lielākā daļa apstiprināto inficēšanās un nāves gadījumu bija reģistrēti Ziemeļitālijā.

Tika secināts, ka 1,482 miljoni itāliešu bija nonākuši kontaktā ar jauno koronavīrusu un viņiem izstrādājusies imunoloģiska reakcija uz to.

Šis skaitlis ir seškārt lielāks par Itālijā apstiprināto inficēšanās gadījumu skaitu, sacīja Itālijas Nacionālā statistikas institūta (ISTAT) direktore Linda Laura Sabadīni.

Vissmagāk skartajā reģionā Lombardijā vīrusa antivielas izstrādājušās 7,5% iedzīvotāju, bet kaimiņos esošajā Veneto reģionā - 1,9% iedzīvotāju. Lielas atšķirības bija arī Lombardijas reģiona ietvaros, jo Bergamo provincē antivielas izstrādājušās 24% iedzīvotāju, bet Pavijas provincē - 5,1%.

Vēl lielākas atšķirības bija salīdzinājumā ar valsts dienvidiem. Sicīlijas reģionā tikai 0,3% iedzīvotāju nonāca kontaktā ar šo vīrusu. Arī sešos citos Itālijas dienvidu reģionos jaunā koronavīrusa antivielas bija mazāk nekā 1% iedzīvotāju.

No antivielu testu rezultātiem arī secināts, ka 27,3% no inficētajiem neizpaudās nekādi Covid-19 simptomi. 

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu