Traģēdija Zviedrijā: apšaudē nogalināta 12 gadus veca meitene (10)

TVNET/BBC
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: EPA/Scanpix

Zviedrijā sabiedrības sašutumu izraisījis gadījums, kad apšaudes laikā nejauši nogalināta 12 gadus veca meitene, vēsta raidorganizācija BBC.

Meitene gāja bojā naktī uz svētdienu, kad degvielas uzpildes stacijā Stokholmas dienvidos kāds uzbrucējs sāka šaut no braucošas automašīnas. Meitene tika nogādāta slimnīcā, kur no gūtajiem ievainojumiem mira.

Vairākos Zviedrijas medijos izskanējis, ka meitene nebija uzbrukuma mērķis un ka viņa sašauta nejauši, vēsta portāls "The Local". Šāvējs esot mērķējis uz diviem krimināla grupējuma locekļiem.

Par notikušo sākta izmeklēšana, taču pagaidām neviens aizdomās turamais vēl nav aizturēts.

Policija un politiķi solījuši cīnīties pret vardarbīgiem noziegumiem. 

Pirmdien notikuma vietā tika nolikti ziedi un sveces. "Tas nedrīkst atkārtoties. Tā bija 12 gadus veca meitene," kāda sieviete sacīja ziņu aģentūrai AFP.

Tieslietu ministrs Morgans Johansons vietējai aģentūrai TT pauda nožēlu par meitenes nāvi un solīja "vairāk policijas un bargākus sodus".

Valsts policijas vadītājs Anderss Tornbergs sacīja, ka varasiestādes "sakārtos pieaugošo nopietno vardarbību sabiedrībā".

Pagājušogad Zviedrijā tika nodibināta īpaša vienība, lai apkarotu bandu vardarbību, jo valstī bija palielinājies šādu incidentu biežums. Policijai piešķirtas papildu pilnvaras, kā arī palielināti sodi par noziegumiem, kas saistīti ar narkotikām un ieročiem.

Zviedrijā 2020.gada pirmajā pusē 163 apšaudēs nogalināti 20 cilvēki, liecina policijas dati. 2019.gadā notika 334 apšaudes, kurās dzīvību zaudēja 42 cilvēki.

Policija norāda, ka apšaudēs visbiežāk iesaistīti ar narkotiku tirdzniecību saistīti grupējumi.

Komentāri (10)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu