Covid-19-droša izklaide: Rīgas svētkos ieplānota vērienīga piedzīvojumu spēle tūristiem un vietējiem (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp

Laikā, kad izklaides un brīvo brīžu pavadīšanas iespējas joprojām ir gana ierobežotas pandēmijas dēļ, Rīgā gaidāmo pilsētas svētku ietvaros ieplānota unikāla orientēšanās spēle, kuras dalībniekiem būs iespēja ne vien iepazīt galvaspilsētu, bet arī pacīnīties par vērtīgām balvām.

Tas viss – ar īpašas aplikācijas palīdzību, kas dos iespēju pilsētvides un tūrisma sacensībā piedalīties lielam skaitam cilvēku, vienlaikus ļaujot ievērot saistībā ar Covid-19 izvirzītos drošības ieteikumus.

Urbānās orientēšanās spēles “wandeRiga” idejas autors ir starptautisku pasākumu organizators “Goal Events”, un uz šo iniciatīvu jau atsaukusies virkne atbalstītāju, kuru starpā ir gan pasākumu norises vietas un muzeji, gan arī virkne Rīgā īpaši iecienītu restorānu. Plānots, ka aktivitātes norisināsies divu dienu garumā – 15. un 16. augustā.

Iespēja izstaigāt pilsētas labākos restorānus

Organizatori skaidro, ka “wandeRiga” mērķis ir atbildīgā veidā iesaistīt iedzīvotājus galvaspilsētas pakalpojumu sniedzēju atbalstīšanā laikā, kurš izklaides un ēdināšanas jomās strādājošajiem ir izaicinājumiem pilns.

Spēles pamatā ir iecerēti aizraujoši piedzīvojumi divu dienu garumā. “wandeRiga” ietvaros draugu un ģimeņu komandām būs jāveic dažādi uzdevumi un jāpieņem izaicinājumi, izstaigājot un ciešāk iepazīstot Vecrīgu, tās apkārtni un augstvērtīgāko izklaižu piedāvājumu.

Sagādājot iespaidiem, skaņām, smaržām un garšām bagātus maršruta pieturas punktus, par sadarbības partneriem piedzīvojumu spēlē piekrituši būt Lielā Ģilde, Melngalvju nams, restorāni “Kaļķu vārti”, “Tinto”, “3 pavāru restorāns “Tam labam būs augt””, “Entresol” un citi.

“Trīs pavāru” restorāna līdzīpašnieks, talantīgais pavārs Mārtiņš Sirmais, runājot par “wandeRiga” piedzīvojumu, piebilst: “Ir forši šodienā pastaigāt pa Rīgu. Laikam ritot, tā ir kļuvusi daudz urbānāka.”

Sirmais atklāj, ka viņa restorāns piedzīvojumu spēles dalībniekiem piedāvās autor-ēdienu – “Trīs pavāru” tapas, speciālas mērces un īpaši ceptu kaņepju maizi.

Viens no titulētākajiem šefpavāriem Latvijā, restorāna “Entresol” šefpavārs Raimonds Zommers piebilst: “Pirmkārt ir prieks, ka šobrīd vispār kaut kas notiek, ja atskatāmies uz iepriekšējiem mēnešiem. “wandeRiga”, manuprāt, ir daudzsološs pasākums, kurā būtu jāpiedalās. Tas ir labs veids, kā popularizēt kulināriju, restorānu kultūru. Ar organizatoriem jau iepriekš ir bijis patīkami sadarboties.”

Galvenā balva – līdz 1000 eiro

Pilsētvidi iedzīvinošas aktivitātes gan nav vienīgais, ko interesentiem sola spēles organizatori, – “wandeRiga” piedāvā arī gana vilinošu balvu fondu.

Galvenā naudas balva šajā sacensībā ir līdz pat 1000 eiro vērtībā, dalībniekiem būs iespēja pacīnīties par automašīnas Audi Q3 lietošanu nedēļas nogalē un divām apmaksātām naktīm pieczvaigžņu viesnīcā. Balva tiks izlozēta starp uzvarētāju komandām divās no spēlēm – Rīgas Torņu spēlē un spēlē Gailileo. Labākie tiks noteikti pēc katras dienas spēļu noslēgšanās.

Papildus galvenajam laimestam ir iekļautas arī vairāk nekā 50 citas balvas. Uz tām pretendēs katras spēles uzvarētāji, un balvas būs iespējams iegūt arī no īpašajiem dārgumu lādes punktiem, kas tiks iekļauti spēlē.

Būtiski ir tas, ka “wandeRiga” piedzīvojumu spēle ir Covid-19 droša aktivitāte – dalībai galvenokārt ir nepieciešams telefons ar “Google Play” vai “Apple Store” atrodamo bezmaksas aplikāciju “Roadgames”.

Organizatori iedrošina, ka veiksmīga spēles uzdevumu pildīšana ir pilnībā iespējama, ievērot 2 metru distanci, un drošības pasākumus ir apņēmušies ievērot arī visi iesaistītie partneri.

Lai izvairītos no liekas drūzmēšanās, spēles aktivitātēm ir paredzēti atšķirīgi sākuma laiki un dalībniekiem tie ir jārezervē. Lai izvairītos no pārlieku liela spēlētāju skaita vienlaicīgi, cilvēku skaits katrā no spēlēšanas laikiem būs limitēts. Pasākums būs daļa no Rīgas pilsētas svētkiem, kuri noritēs no 14. līdz 16. augustam.

Pieteikties piedzīvojumam vai uzzināt vairāk par “WandeRiga” spēli iespējams tīmekļa vietnē www.wanderiga.lv.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu