Pusgadsimta laikā šī auto vērtība palielinājusies 86 reizes (4)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Zaporožecs ZAZ 965
Zaporožecs ZAZ 965 Foto: auto.ru

Dažkārt jābrīnās, kā automašīna pusgadsimtu var nostāvēt garāžā un netikt lietota. Bet dažkārt jābrīnās, kā par vecu mašīnu var maksāt milzu naudu. Tomēr auto pasaule ir dīvainību pilna un laiku pa laikam gadās, ka šķietami necils automobilis piesaista lielu interesi. Kā, piemēram, oriģināls 1968.gada ZAZ 965 jeb "vabolīte", par kuru pārdevējs tagad prasa astronomisku naudas summu. 

Sludinājums par Zaporožeca ZAZ 965 pārdošanu parādījies Krievijas portālā Auto.ru, par kur vēl nesen runājām saistībā ar Valsts drošības komitejas jeb VDK Volgu, tās īpašo komplektāciju un V8 motoru no automobiļa Čaika.

Foto: auto.ru

Aktuālais auto kolekcionāru iekāres objekts ir krietni vien mazāks un ar ievērojami niecīgāku gaisa dzeses motoriņu. Tā darba tilpums ir tikai 887 kubikcentimetri un tā jauda bija 27 ZS. Agrīnajām "vabolītēm" motors attīstīja 23, bet pēc 1965.gada ražotajiem ZAZ jau bija pieejami dzinēji ar 30 zirgspēkiem.

Foto: auto.ru

Atšķirībā no daudziem citiem automobiļiem, kuri no konveijera taisnā ceļā ieripo kāda kolekcionāra garāžā un tur pavada nākamās desmitgades, konkrētais eksemplārs ir pieredzējis visai daudz. Proti, savā 52 gadus ilgajā mūžā tas kopumā ir pieveicis 12 899 kilometrus. Ņemot vērā mašīnītes specifiku, tas ir cienījams attālums.

Foto: auto.ru

Lai gan spēkrats ražots pirms vairāk nekā pusgadsimta, tas ir ļoti labi saglabājies. Kā apgalvo pārdevējs, viss šajā auto ir oriģināls, un, kā redzams fotogrāfijās, arī rūsu sākotnējā apskatē nemana.

Foto: auto.ru

Kopumā Zaporožjes automobiļu rūpnīcā tika uzbūvēti 322 166 dažādu modifikāciju ZAZ 965. Tikai neliela daļa ir nodzīvojusi līdz mūsdienām, par atrašanos tik labā stāvoklī nemaz nerunājot. Tas arī iemesls, kādēļ "vabolītes" īpašnieks ir nolēmis no tās šķirties tikai tad, ja kāds viņam samaksās 1,55 miljonus rubļu jeb aptuveni 18 tūkstošus eiro.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu