Polijas ministrs cildina jauna ASV armijas štāba izveidošanu Polijā (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
ASV karavīri Polijā, militārās mācības.
ASV karavīri Polijā, militārās mācības. Foto: MARCIN BIELECKI / EPA

Lēmums par jauna ASV armijas štāba izveidošana Polijā vēl vairāk stiprinās Varšavas un Vašingtonas saites, otrdien sacīja Polijas aizsardzības ministrs Marjušs Blaščaks.

Ministrs runāja ceremonijā Krakovā, Polijas dienvidos, kur štāba izveidošanu apstiprināja abu valstu bruņoto spēku pārstāvji.

Dienu iepriekš ASV aizsardzības ministrs Marks Espers paziņoja, ka ASV un Polija pabeigušas sarunas par Pastiprinātas aizsardzības jomas sadarbības vienošanos, attīstot pastāvošo sadarbību drošības jomā un nostiprinot "ilgstošo aizsardzības partnerību".

Espers paziņojumā norādīja, ka līdz ar šo vienošanos kļūs iespējams "uz rotācijas pamata palielināt ASV spēku klātbūtni par 1000 karavīru līdzās 4500 karavīru, kas jau uz rotācijas pamata ir Polijā".

Vienošanās arī nozīmē, ka Polijā tiks izvietoti "ASV Armijas 5.korpusa štāba priekšējie elementi un divīzijas štābs, izlūkošanas, novērošanas un rekognoscēšanas līdzekļi, kā arī infrastruktūra, lai atbalstītu bruņutanku brigādes kaujas komandu un kaujas aviācijas brigādi", norādīja Espers.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu