Saūda Arābijā atrod vecu šķūni ar vairākām pamestām Volgām (1)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Atrasts interneta plašumos

Ar Mekas vārdu parasti saistās islāma ticības paražas un tūkstošiem, pat miljoniem ticīgo, kuri katru gadu mēro ceļu uz šo Saūda Arābijas pilsētu. Šodien Mekas vārds izskan saistībā ar kādu pamestu novietni - izgāztuvi un tajā atrastiem desmitiem senu automobiļu.

No fotoattēliem, kas zibenīgā ātrumā apskrējuši globālo tīmekli, redzams, ka pamestajā būvē zem jumta stāv dažādi aptuveni pusgadsimtu seni automobiļi. Kā tie tur nonākuši, neviens nezina, taču interesants ir fakts, ka vairums no tiem ir Gorkijas automobiļu rūpnīcas GAZ 21 jeb "vecās Volgas".

Foto: Atrasts interneta plašumos

Visi kā viens šie auto ir gaiši zilā krāsā, tādēļ pastāv viedoklis, ka šie spēkrati kādreiz izmantoti kā taksometri. Kādēļ tie visi sakrauti kaudzē nepabeigtā būvē, gan ir jautājums bez atbildes.

Foto: Atrasts interneta plašumos

Jāteic gan, ka daudziem noputējušajiem automobiļiem trūkst virsbūves detaļu, bet motors nav vispār nevienam no tiem, ziņo Motor.ru. Domājams, ka šīs Volgas ir kļuvušas par citu spēkratu donoriem. Tiesa gan, ir saglabājušies daži eksemplāri, kurus varētu notīrīt, nomazgāt un ar atbilstošu darba ieguldījumu arī atjaunot. 

Foto: Atrasts interneta plašumos

Bez vecajām Volgām pamestajā automobiļu kapsētā atrasti vēl vairāki interesanti auto. To vidū, piemēram, ir daži BMW 1600, Moskviči un vairāki amerikāņu autobūves paraugi no piecdesmitajiem gadiem. 

Foto: Atrasts interneta plašumos
Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu