Dončičs sasniedzis fenomenālu NBA rekordu

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Reuters/ScanPix

Dalasas "Mavericks" komandas līderis Luka Dončičs labojis vēl vienu Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) rekordu, liecina ESPN informācija. 

Iepriekšējā mačā "Mavericks" komanda ar rezultātu 114:110 pagarinājumā Orlando "burbulī" pieveica Sakramento "Kings". 

Dončičs kļuva par jaunāko spēlētāju NBA vēsturē, kuram izdevies savākt "triple-double", gūstot vismaz 30 punktus un savācot vismaz 20 atlēkušās bumbas. To viņš paveica, būdams 21 gadu un 158 dienas vecs. 

Iepriekš rekords piederēja leģendārajam Oskaram Robertsonam, kurš ar šādu statistiku izcēlās, kad bija 23 gadus un 12 dienas vecs.

Slovēnijas basketbolists cīņā pret "Kings" izcēlās ar 34 gūtiem punktiem, savāktām 20 atlēkušajām bumbām (karjeras rekords) un 12 rezultatīvām piespēlēm. 

"Mums tas bija vajadzīgs," pēc spēles ESPN citē Dončiča teikto. "Domāju, ka aizvadījām vienu no savām sliktākajām spēlēm, bet guvām uzvaru. Nespēlējām labi. Turamies kopā, palīdzam viens otram un nekad nepadodamies. Esmu lepns."

Kristaps Porziņģis Dalasas uzvaru kaldināja ar gūtiem 22 punktiem un septiņām atlēkušajām bumbām. Tiesa, piezīmju nastas dēļ viņš maču pabeidza priekšlaicīgi. 

"Mavericks" komandai šī bija pirmā uzvara Volta Disneja pasaulē Orlando.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu