Latvijas svarcēlāja Koha noslēdz sportistes karjeru (54)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Rebeka Koha
Rebeka Koha Foto: Instagram: @rebeka_koha

Latvijas titulētā svarcēlāja Rebeka Koha noslēgusi sportistes karjeru, trešdien paziņoja Latvijas Olimpiskā komiteja (LOK).

Latvijas Olimpiskās vienības (LOV) vadītājs Einars Fogelis: "Šodien videokonferences laikā Rebeka Koha paziņoja, ka noslēdz sportistes karjeru. Respektējot Rebekas izvēli un sakot paldies par ieguldīto darbu, vienojāmies, ka līdz 1.septembrim saņemsim rakstisku iesniegumu par izstāšanos no Latvijas Olimpiskās vienības. Līdz ar iesniegumu saņemšanu tiek pārtraukts atlētes finansējums no LOV."

LOV finansiāli atbalsta olimpisko sporta veidu pārstāvjus. Koha ir LOV A sastāvā, saņemot 14 050 eiro atbalstu 2020. gadā. 

Jau vēstīts, ka 22 gadus vecā Koha kļuvusi par musulmanieti. Latvijas sportiste šopavasar saderinājās ar Katarā dzimušo diska metēju Moazu Mohamedu Ibrahimu. Abu attiecības sākās aptuveni pirms astoņiem mēnešiem.

2016. gada Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs Koha izcīnīja 4. vietu. Bija gaidāms, ka arī nākamgad Tokijā paredzētajā Olimpiādē viņa varētu būt viena no medaļu pretendentēm.

Koha ir divkārtēja Eiropas čempione svarcelšanā (2018. un 2019. gadā), pa reizei izcīnījusi arī sudraba un bronzas medaļas kontinenta meistarsacīkstēs. Savukārt pasaules čempionātos viņai ir divas bronzas godalgas.

Komentāri (54)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu