Psihoterapeita konsultācijas ģimenēm - izmēģinājuma projekts pēckrīzes periodā

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: pexels.com

Ārkārtējās situācijas laikā daudzās Latvijas ģimenēs kāds zaudēja darbu, citi strādāja attālināti, arī bērniem un jauniešiem mācību process notika tiešsaistē. Tādējādi ģimenēm nācās ilgstoši pavadīt laiku kopā, kas nereti rezultējās ar psiholoģisku spriedzi, sadzīviska rakstura konfliktiem vai pat vardarbību. 

Šāds neveselīgs mikroklimats īpaši negatīvi iespaido bērnus. Lai psiholoģiskās sekas mazinātu, Labklājības ministrija kopā ar Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekciju īstenos izmēģinājuma projektu ģimenēm un nodrošinās psihoterapijas pakalpojumus.

Psihoterapeita konsultācijas parasti ir par maksu, bet ģimenes, kurām tās visvairāk nepieciešamas, tās nereti finansiāli nevar atļauties. Izmēģinājuma projekta laikā ģimenēm tiks nodrošinātas 10 bezmaksas konsultācijas.

Ekspertu skatījumā būtiska ir savlaicīga atbalsta sniegšana. Tā var palīdzēt ne vien tikai cilvēkam individuāli, bet  ģimenei kopumā. Izmēģinājuma projekta laikā tiks sniegta psihoterapeita palīdzība ģimenēm ar bērniem, šķirtu vecāku bērniem vai 12-18 gadus veciem bērniem, kuru vecāki ir šķiršanās procesā.

Pakalpojumam var pieteikties ar Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcijas Konsultatīvajā nodaļā. Projekts ilgs 12 mēnešus visā Latvijā un, ja būs veiksmīgs, tad tiks meklēta iespēja to pagarināt.

CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu