Lielummānijas virsotne: kā Indijas oligarhs uzcēla savrupnamu uz debesskrāpja jumta (9)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no Youtube video

Saprotams, ka ļoti bagāti cilvēki reizēm aizraujas ar lielummāniju un kļūst par pārmērību upuriem. Viens no tiem ir kāds Indijas oligarhs, kas nolēma sevi palutināt ar savrupnamu uz debesskrāpja jumta. Ironiskā kārtā uzņēmējs par savu namu paspēja papriecāties pavisam īsu laika sprīdi un drīz vien tika arestēts par krāpniecību.

Kingfišera torņa celtniecība tika pabeigta 2017. gadā – tas atrodas Indijas pilsētā Bengalūru, kuru mēdz uzskatīt par Āzijas Silīcija ieleju. 121 metrus augstais debesskrāpis ir celts pēc uzņēmēja, miljardiera Vīdžeja Malijas pasūtījuma. Augstceltnē ir izvietoti 72 grezni, pārsvarā, piecistabu apartamenti, kurus var atļauties tikai paši bagātākie pasaules iedzīvotāji. Vislētākais un pieticīgākais dzīvoklis Vīdžeja pasūtītajā debesskrāpī maksāja aptuveni četrus miljonus ASV dolāru.

Kaut arī debesskrāpja desmit  augšējo stāvu dzīvokļi piederēja Vīdžejam, ar to bagātniekam esot bijis par maz, tādēļ kungs norīkoja veselu arhitektu komandu, kas uzprojektēja visai ekstravagantu papildinājumu jau tā greznajam namam. Lai Vīdžejs spētu baudīt pilnīgu privātumu un vienlaikus arī gleznainu skatu uz pilsētu, uz nama jumta tika uzcelta privātmāja.

Foto: Ekrānuzņēmums no Youtube video

Vīdžejs Malija ir Indijas Formulas 1 komandas īpašnieks, bankrotējušās aviokompānijas “Kingfisher Airlines” dibinātājs un īpašnieks. Tāpat viņam pieder akcijas britu alus ražotnei “United Breweries”. Indijas varasiestādes 2016. gadā Vīdžeju iekļāva aizdomās turēto sarakstā par vietēja mēroga krāpniecību un liedza izceļot no valsts, tomēr tas netraucēja oligarham aizbēgt uz Lielbritāniju.

Debesskrāpja privātmājas celtniecība ir izmaksājusi vēl papildus 20 miljonus ASV dolāru jau tā dārgajam tornim. Divstāvu savrupnams ir aprīkots ar apsildāmu peldbaseinu, personīgo spa salonu, vīna pagrabu, helikoptera nolaišanās laukumu, dārzu ar mauriņu, kā arī privātu skatu laukumu.

Kad būvniecība tik tikko kā bija pabeigta un Vīdžejs Malija ievācās savrupnamā, oligarhu piemeklēja viena nelaime pēc otras. Neatmaksāti kredīti vairāk kā miljards ASV dolāru vērtībā raisīja aizdomas ASV Centrālajai izmeklēšanas pārvaldei, kas uzsāka izmeklēšanu un drīz vien gaismā nāca Vīdžeja naudas atmazgāšanas shēmas. Tika izdots orderis miljardiera apcietināšanai, taču Malija veiksmīgi izvairījās no tiesas, 2017. gadā aizbēgot uz Lielbritāniju. Lai gan tur oligarhu aizturēja, Malija atguva brīvību apmaiņā pret drošības naudu. Patlaban Vīdžejs Milja mitinās Londonā, bet Indijas greznais savrupnams kopš saimnieka aizbēgšanas ir atstāts likteņa varā.

Komentāri (9)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu