Polijā divi cilvēki apsūdzēti par "pieminekļu apgānīšanu" ar LGBT karogiem (12)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Polijas policija trešdien pavēstīja, ka diviem cilvēkiem izvirzītas apsūdzības par pieminekļu apgānīšanu, pēc tam kad Varšavā pagājušajā nedēļā pār vairākiem pieminekļiem tika pārklāti varavīksnes karogi. Ar lesbiešu, geju, biseksuāļu un transpersonu (LGBT) kustības karogu pārklāts arī piemineklis Jēzum Kristum.

"Varšavas policija izvirzījusi apsūdzības diviem cilvēkiem par Varšavas pieminekļu apgānīšanu," ziņu aģentūra PAP citē policijas preses sekretāra Silvestera Marčaka teikto.

"Mēs kā policija veicam procesuālās darbības nevis tāpēc, ka kāds ir pakāris karogu, bet tāpēc, ka, šādi rīkojoties, viņi ir aizskāruši reliģiskās jūtas un konkrēti apgānījuši pieminekli Kristum," viņš piebilda.

Vienu aizdomās turamo policija aizturēja pirmdien, bet otru - otrdien, Viņi abi jau ir atbrīvoti.

Pieminekļu vidū, kas tika apklāti ar LGBT karogiem, kā arī apsieti ar lakatiem ar anarhistu simboliem, bija arī Kopernika un Varšavas nāriņas piemineklis.

Aktīvisti, arī homoseksuāļu tiesību organizācija "Stop Bzdurom" ("Apturiet muļķības"), tīmeklī publicēja manifestu, skaidrojot savu rīcību.

"Tas ir uzbrukums! Varavīksne. Tas ir uzbrukums! Mēs nolēmām rīkoties. Tik ilgi, kamēr vien man būs bail turēt tavu roku. Tik ilgi, kamēr vien ielās būs autofurgoni ar homofobiskām zīmēm," teikts manifestā.

Polijā viendzimuma pāru laulības atbalsta tikai 29% iedzīvotāju, konstatēts institūta CBOS 2019.gada aptaujā.

Prezidents Andžejs Duda pirms pārvēlēšanas pagājušajā mēnesī "LGBT ideoloģiju" pielīdzināja komunismam.

Vairāki Polijas reģioni pieņēmuši rezolūcijas, pasludinot "zonas, kas ir brīvas no LGBT ideoloģijas".

Ņemot vērā šādu oficiāli paustu nostāju pret LGBT kopienu, Eiropas Komisija noraidīja sešu Polijas pilsētu pieteikumu subsidētajai sadraudzības pilsētu programmai.

Komentāri (12)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu