Trešdien dzēstas 11 ugunsnelaimes, no tām viens bija kūlas ugunsgrēks

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Edijs Pālens/LETA

Aizvadītajā diennaktī Latvijā dzēsti 11 ugunsgrēki, tajos cietušo cilvēku nav, liecina Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) apkopotā statistika.

Aizvadītajā naktī VUGD saņēma izsaukumu uz Jelgavu, kur no divstāvu koka dzīvojamās mājas logiem cēlās dūmi. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji konstatēja, ka vienā no ēkas dzīvokļiem guļamistabā deg elektriskais skrejritenis un sadzīves mantas sešu kvadrātmetru platībā.

Pirms VUGD ierašanās no ēkas evakuējās seši cilvēki, savukārt ugunsdzēsēji glābēji evakuēja vēl desmit cilvēkus, no kuriem viens bija cietis un nodots mediķiem.

Dzīvojamā mājā bija ierīkots dūmu detektors.

Tāpat trešdien glābēji saņēma izsaukumu Krāslavā, kur saskaņā ar sākotnējo informāciju divstāvu dzīvojamā mājā bija izveidojies piedūmojums. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji konstatēja, ka dzīvojamā mājā uz palodzes deg papīrs viena kvadrātmetra platībā.

Iespējamais ugunsgrēka iecelšanās iemesls, visticamāk, saistīts ar neuzmanīgu elektroierīču izmantošanu - karsts gludeklis bija novietots blakus papīriem.

No mājas tika evakuēts viens cilvēks.

Māja nebija nodrošināta ar dūmu detektoru un ugunsdzēsības aparātu.

Kopumā Rīgā dzēsti divi ugunsgrēki, citās pilsētās viens, bet novados septiņas ugunsnelaimes. Tāpat ugunsdzēsēji dzēsuši vienu pērnās zāles ugunsgrēku.

Diennakts laikā VUGD darbinieki veikuši 18 glābšanas darbus un saņēmuši četrus maldinošus izsaukumus.

Kopš gada sākuma Latvijā dzēsti 4868 ugunsgrēki, no tiem 1380 bija kūlas degšanas gadījumi, ugunsnelaimēs cietuši 159 cilvēki, izglābti 190, bet 47 gājuši bojā, tajā skaitā viens nepilngadīgais, liecina VUGD statistika.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu