Lielajās skolās pilnībā atsākt mācības klātienē, visticamāk, vēl nevarēs (2)

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Latvijas lielajās skolās pilnībā uzsākt mācības klātienē no septembra, visticamāk, nevarēs, norāda lielo skolu direktori. Lai gan gala lēmumi vēl nav pieņemti, pirmās idejas par attālinātu mācību procesa organizēšanu jau ir, vēsta lsm.lv.

Rīgas Valsts 2.ģimnāzijā, kur mācās ap 800 skolēnu, apsver divus variantus. Viens no tiem vairāk atbilst ministrijas piedāvātajam B variantam – daļējas mācības klātienē ar dažādiem starpbrīžu laikiem.

"Mans D variants ir šāds – uz skolu vienu nedēļu nāk viena puse klašu un mēģinām nodrošināt tiešsaistes stundas tiem, kas ir mājās. Otru nedēļu viņi mainās," skaidro Rīgas Valsts 2.ģimnāzijas Vasiļevskis.

Savukārt Rīgas 64.vidusskolā, kurā mācās ap 1400 skolēnu, plāno sadalīt klases, pastāstīja direktors Edgars Sviklis.

"Mūsu skolā klasē skolēnu skaits svārstās 30-34 bērni. Mēs dalīsim klases sīkāk. Uz pusēm, droši vien. Lai to izdarītu, mums būs jādomā par maiņām. Telpas neatļauj vienkārši izretošanos," tā Sviklis.

Skolu direktori uzskata, ka Izglītības un zinātnes ministrijas noteikumi un ieteikumi mācību procesa organizēšanai varēja būt konkrētāki. Skolas gaida arī norādes no pašvaldībām, tās varētu saņemt nākamnedēļ.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu