Trampa kampaņa aicina rīkot papildu televīzijas debates ar Baidenu

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AP/Scanpix

ASV prezidenta Donalda Trampa kampaņas komanda trešdien aicināja līdzās jau plānotajām televīzijas debatēm ar demokrātu vēlēšanu sāncensi Džo Baidenu sarīkot vēl vienas.

Tramps šobrīd atpaliek no Baidena sabiedriskās domas aptaujās, turklāt agrā balsošana sāksies jau pavisam drīz.

Pirmās debates ir plānotas 29.septembrī, bet dažos štatos iedzīvotāji var sākt balsot pa pastu vairākas nedēļas pirms pirmā televīzijas dueļa.

Trampa kampaņa vēstulē mudināja pārcelt pēdējās plānotās debates uz pirmo septembra nedēļu, ja netiks rīkotas ceturtās debates.

"Komisijas pašreizējā pieeja ir kā savu laiku pārdzīvojis dinozaurs un neatspoguļo 2020.gada vēlēšanu realitāti," vēstulē organizācijai, kas pārrauga debašu rīkošanu, norādīja Trampa kampaņa.

Balsošana pa pastu šogad kļuvusi par svarīgu jautājumu koronavīrusa pandēmijas dēļ, jo daudzi cilvēki nelabprāt dodas uz ļaužu pilnām vietām, un tādi, domājams, būs arī vēlēšanu iecirkņi.

Šobrīd tiek plānotas trīs prezidenta amata pretendentu debates un vēl vienas ar viceprezidenta amata kandidātiem.

Trešdienas vakarā Trampa vēlēšanu štābs pavēstīja, ka kampaņai ziedojumos saņēmis vairāk nekā miljardu dolāru.

Jūlijs ar ziedojumos saņemtajiem 165 miljoniem dolāru bijis veiksmīgākais mēnesis, apliecināja Trampa kampaņa.

Baidena kampaņa trešdien pavēstīja, ka tā jūlijā saņēmusi 140 miljonus dolāru.

Parasti tas ir pie varas esošā prezidenta sāncensis, kas cenšas panākt lielāku debašu skaitu, lai šādi iegūtu vairāk ētera laika.

Tomēr Baidenam sabiedriskās domas aptaujās atrodoties vadībā, kā arī ņemot vērā pandēmijas dēļ ieviestos ierobežojumus, demokrātu kandidāts neuzstāj uz kampaņas aktivitātēm klātienē.

Baidens arī nedosies uz partijas nominācijas konventu, šo lēmumu skaidrojot ar piesardzību sabiedrības veselības un koronavīrusa pandēmijas dēļ.

Baidens "nedosies uz Milvokiem un tā vietā uzrunās valsti un pieņems demokrātu nomināciju no sava dzimtā štata Delavēras", demokrāti pavēstīja trešdien.

Arī Tramps signalizējis, ka varētu uzrunāt republikāņu konventu šomēnes no Baltā nama. Tiesa gan, joprojām neatbildēti ir vairāki jautājumi par šāda soļa legalitāti.

Tramps bieži rīko pasākumus, apvienojot oficiālos prezidenta pienākumus ar politiskām runām, uzbrūkot sāncensim.

Turklāt prezidents arī sniedz plašas intervijas telekanāliem, ilgi klāstot dažādus jautājumus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu