Kopumā Murjāņu Sporta ģimnāzijā Covid-19 atklāts desmit jauniešiem un trenerim (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ieva Čīka/LETA

Kopumā Murjāņu Sporta ģimnāzijā Covid-19 atklāts desmit jauniešiem un trenerim. Visi sasirgušie ir riteņbraucēji, kuri piedalījās dažādas sacensībās gan Latvijā, gan citās valstīs, portālam TVNET pastāstīja ģimnāzijas direktora vietnieks sporta jomā Sergejs Čevers.

Viņš sacīja, ka, atbraucot no sacensībām atsevišķiem jauniešiem tika konstatēta paaugstināta temperatūra, jaunieši tiks nošķirti no pārējiem un veiktas analīzes. Kopumā Covid-19 atklāts desmit jauniešiem un trenerim.

Pagaidām neesot skaidrs, kurās sacensībās jaunieši varēja inficēties. Slimību kontroles un profilakses centrs analizējot situāciju.

Jaunieši sacensībās piedalījušies gan Lietuvā, gan Igaunijā, kā arī Latvijā.

Pašlaik jaunieši atrodas izolācijā koptmīnēs, taču, visticamāk, jaunieši tiks sūtīti mājās, pie ģimenes, jo tas viņiem būtu ērtāk.

Jauniešiem tiekot nodrošināt atsevišķi trauki, lai nepieļautu, ka slimība izplatās.

Skolā citas nometnes pašlaik nenotiek un tiks pārceltas.

Covid-19 tests vēl jāveic 32 Murjāņu Sporta ģimnāzijas administrācijas darbiniekiem, kuri kontaktējušies ar 11 skolā saslimušajām personām, stāstīja Čevers.

Viņš norādīja, ka izglītības iestāde ir pieteikusi laboratorijas izbraukumu, lai visiem pieteiktajiem cilvēkiem testu varētu veikt operatīvi.

"Šorīt jauniešu pašsajūta ir laba, nedaudz paaugstināta ķermeņa temperatūra ir diviem no saslimušajiem. Skolas medicīniskais personāls ir atzīts par iepriekš saslimušo kontaktpersonām, tādēļ trīs skolas mediķi un direktora vietniece audzināšanas darbā atrodas pašizolācijā," piebilda Čevers.

Aizvadītajā diennaktī, veicot 1829 Covid-19 testus, reģistrēti 18 jauni saslimšanas gadījumi, un puse no tiem saistīta ar uzliesmojumu Murjāņu Sporta ģimnāzijā, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) apkopotie dati.

SPKC rīcībā esošā informācija liecina, ka divi saslimušie atbraukuši no ārvalstīm - Serbijas un Īrijas. Vēl deviņi saslimušie ir saistīti ar uzliesmojumu Murjāņu Sporta ģimnāzijā, bet ar septiņām personām sākta saziņa, lai precizētu papildu informāciju. Epidemioloģiskā izmeklēšana turpinās.

Līdz ar jauniem atklātajiem gadījumiem Murjāņu Sporta ģimnāzijā kopējais saslimušo skaits sasniedzis 11, apstiprināja SPKC pārstāve Ilze Arāja.

Latvijā līdz šim veikti 207 909 Covid-19 izmeklējumi, saslimušas 1275 personas un 1070 izveseļojušās, bet 32 mirušas.

Nacionālā veselības dienesta dati liecina, ka pēdējās diennakts laikā nav stacionētu pacientu ar Covid-19. Stacionāros patlaban ārstējas seši ar jauno koronavīrusu sasirgušie, un visiem slimības gaita ir vidēji smaga. Līdz šim no stacionāra izrakstīts 191 Covid-19 pacients, starp kuriem ir gan tie, kas izveseļojušies, gan tie, kas miruši.

Jau ziņots, ka trešdien diviem Murjāņu Sporta ģimnāzijas audzēkņiem apstiprināta inficēšanās ar Covid-19.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu