Savickis: Biju 100% pārliecināts, ka Karsums pievienosies Rīgas "Dinamo"

CopyDraugiem X Whatsapp
Mārtiņš Karsums
Mārtiņš Karsums Foto: Raimonds Volonts, "Dinamo Rīga"

Rīgas "Dinamo" padomes priekšsēdētājs Juris Savickis ceturtdien sarunā ar TVNET lika noprast, ka Latvijas hokejists Mārtiņš Karsums šajā Kontinentālās hokeja līgas (KHL) starpsezonā nepievienosies komandai.

Latvijas hokeja uzbrucējs Mārtiņš Karsums un aizsargs Oskars Cibuļskis šobrīd ir brīvie aģenti. Neoficiāla informācija liecina, ka galvenais treneris Pēteris Skudra neredz viņiem vietu sastāvā.

"Tas ir trenera jautājums. Jūs ziniet mūsu pieeju - vadība var rekomendēt kādu spēlētāju, bet ne uzspiest," sarunā ar TVNET sacīja Rīgas "Dinamo" padomes priekšsēdētājs.

Savickis uzsver, ka sastāva izvēle pilnībā ir galvenā trenera atbildība. "Mēs vienmēr tā darbojamies, tā ir trenera atbildība - viņš veido komandu. Mēs (kluba vadība) tikai palīdzam."

Rīgas "Dinamo" kluba vadība esot rekomendējusi izvērtēt Karsuma un Cibuļska kandidatūras.

"Protams, mēs daudzus rekomendējam un izvērtējam. Kā viņus vērtē treneris? Tas jājautā viņam pašam. Teikšu atklāti, biju 100% pārliecināts, ka Karsums spēlēs Rīgas "Dinamo". Redziet, kā notika..."

Rīgas "Dinamo" vadītājs gan neizslēdz, ka Karsums varētu pievienoties komandai sezonas gaitā. Savickis vēlreiz atzīmēja, ka viņam bijusi pārliecība, ka Karsums spēlēs Rīgas "Dinamo", taču tādas domas bijušas pirms galvenā trenera amatā tika apstiprināts Skudra.

"Sezona ir ilga, visādi var gadīties. Man bija liela pārliecība, ka Karsums būs komandā. Ja treneris to tā neredz, tad tas ir viņa lēmums. Un man par to nekādu pārmetumu trenerim nav."

34 gadus vecais Karsums pagājušajā sezonā KHL regulārajā čempionātā Maskavas "Spartak" sastāvā 52 mačos guva 11 vārtus un veica 11 rezultatīvas piespēles.

Savukārt 32 gadus vecais Cibuļskis pagājušajā sezonā Hradeckrālovas "Mountfield" komandas rindās Čehijas augstākās līgas pamatturnīrā 39 spēlēs guva vienus vārtus un atzīmējās ar 10 rezultatīvām piespēlēm. 

Ceturtdien tika paziņots, ka Rīgas "Dinamo" augusta beigās aizvadīs pārbaudes spēli pret vārtsarga Jāņa Kalniņa pārstāvēto Somijas klubu Helsinku "Jokerit".

Savickis portālam TVNET atklāja, ka Rīgas "Dinamo" plāno aizvadīt arī pārbaudes spēli ar kādu Baltkrievijas klubu.

"Notikumi strauji mainās. Kaut ko saplānojam, taču nākas atcelt. Aizvadīsim pārbaudes spēli ar "Jokerit", kā arī pie mums atbrauks viena komanda no Baltkrievijas," teica Rīgas "Dinamo" padomes priekšsēdētājs.

Rīgas "Dinamo" vadība uzrunājusi divas Baltkrievijas komandas par iespēju aizvadīt pārbaudes spēli. Savickis neatklāja, kuras komandas ir uzrunātas, taču neviena no tām nav KHL dalībniece Minskas "Dinamo".

Savickis norādīja, ka tuvākajās dienās vajadzētu būt skaidrībai, ar kuru Baltkrievijas klubu tiks aizvadīta pārbaudes spēle, kas tiek plānota Rīgā.

Nākamās sezonas sākums paredzēts 2. septembrī. Spēļu kalendāru KHL paziņos šo piektdien, 7. augustā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu