Polija nosaka obligātu masku valkāšanu deviņos reģionos

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Polija atkal ieviesīs obligātu sejas masku valkāšanu sabiedrībā deviņos reģionos, ceturtdien pavēstīja veselības ministrs, varasiestādēm šādi reaģējot uz rekordaugsto jaunā koronavīrusa gadījumu skaitu.

Ierobežojumi pamatā dienvidu un austrumu reģionos attieksies arī uz kultūras un sporta pasākumiem un stāsies spēkā sestdien.

Sejas masku valkāšana Polijā šobrīd ir obligāta slēgtās telpās, arī veikalos un sabiedriskajā transportā, tomēr ne ārpus telpām, ja vien tur ir iespējams ievērot pusotra metra distanci.

Vislielākais Covid-19 gadījumu skaita pieaugums konstatēts Polijas dienvidu reģionā Silēzijā, kur epidēmijā sevišķi smagi cietuši ogļu ieguvē strādājošie, jo šajā nozarē distancēšanās noteikumus ievērot ir stipri grūti.

"Mums drusku ir jāuzmostas," žurnālistiem sacīja veselības ministrs Lukašs Šumovskis, norādot, ka Polijai kopumā jābūt modrai inficēšanās gadījumu pieauguma dēļ.

Ministrija ceturtdien paziņoja par 726 jauniem inficēšanās gadījumiem, un tas 24 stundās ir jauno gadījumu rekords.

Reģistrēti arī 18 ar Covid-19 saistīti nāves gadījumi, to kopējam skaitam tagad sasniedzot 1774.

Pēdējo dienu laikā konstatēta arī vairāku likumdevēju inficēšanās, tāpēc parlamenta sesijas atliktas uz vēlāku laiku augustā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu