Autovadītājam piespriež 1500 eiro sodu par vidējā pirksta parādīšanu (10)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Polizei Oberfranken

Pavisam nelāgi klājies kādam autovadītājam Vācijā. Kā jau tas mēdz gadīties, vārdā neminētais BMW X5 vadītājs šā gada aprīlī pie no Kulmbahas bija nedaudz vairāk uzspiedis uz gāzes pedāļa un vietā, kur atļauts braukt ar 70 km/h, fotoradars viņu pieķēra braucam ar 81.

Pārkāpums nav liels, tomēr sods par to ir paredzēts - 20 eiro. Normālos apstākļos autovadītājs bez lielām "sāpēm" apmaksātu viņam atsūtīto soda protokolu, un par incidentu varētu aizmirst. Protams, paturot prātā, ka turpmāk uzmanīgi jāseko līdzi ceļa zīmēm un spidometra rādījumiem.

Tomēr šajā gadījumā lieta nebeidzās tikai ar 20 eiro sodu par ātruma pārsniegšanu, jo jaunais autovadītājs fotoradara uzņēmumā redzams ar izstieptu labās rokas vidējo pirkstu. Tas tad arī kļuva par ieganstu lietas nonākšanai tiesā, jo Augšfrankonijas policija vidējo pirkstu uzskata par nepamatotu necieņas izrādīšanu.

Policijas viedoklim var piekrist un var nepiekrist. Kulmbahas Apgabala tiesas tiesnesis nolēma piekrist un BMW vadītājam piesprieda 75 reizes lielāku naudas sodu, tātad 1500 eiro. Bez tā viņam uz mēnesi atņemtas auto vadīšanas tiesības. 

Komentāri (10)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu