Beirūtā policija izklīdina protestus pret valdību (5)

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AP/Scanpix

Libānas drošības spēki ceturtdienas vakarā izmantojuši asaru gāzi, lai izklīdinātu vairākus desmitus cilvēku, kas Beirūtas centrā protestēja pret valdību.

Protestus izprovocējis otrdien notikušais sprādziens ostā, ko daudzi uzskata par šokējošu valdības nekompetences izpausmi.

Saskaņā ar provizoriskajiem datiem, otrdienas sprādzienā, ko, pēc visa spriežot, izraisīja ostas noliktavā neadekvāti glabāts amonija nitrāts, gājuši bojā gandrīz 150 cilvēki, aptuveni 5000 ievainoti, bet vēl desmitiem pazuduši.

Protesti notika ielā, kas ved uz parlamentu.

Protestētāji aizdedzināja ugunskuru, nodarīja postījumus vairākiem veikaliem un meta policistiem ar akmeņiem, ziņoja Libānas mediji.

Policija lika lietā saru gāzi, lai izklīdinātu nelielo, bet acīmredzami sadusmoto pūli.

Vairāki protestētāji sadursmēs tika ievainoti.

Libānas varasiestādes paziņojušas, ka otrdien Beirūtā eksplodēja 2750 tonnas lauksaimniecības mēslojuma amonija nitrāta, kas sešus gadus glabājās kādā ostas noliktavā. Tas raisījis daudzus jautājumus par to, kādēļ tik milzīgs daudzums bīstama materiāla tik ilgu laiku glabāts neatbilstošos apstākļos.

Sprādziens noticis laikā, kad Libāna jau tā atrodas dziļā ekonomiskā krīzē, un, domājams, dos jaunu stimulu protestu kustībai, kas izveidojās oktobrī.

Aktīvisti aicinājuši cilvēkus sestdien pulcēties uz plašu demonstrāciju pret valdību.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu