Merzļikins: Būt vienmēr gatavam ir mans darbs

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Elvis Merzļikins (pa kreisi) nomaina Jonasu Korpisalo.
Elvis Merzļikins (pa kreisi) nomaina Jonasu Korpisalo. Foto: AFP / Scanpix

Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandas Kolubusas "Blue Jackets" vārtsarga Elvja Merzļikina viens no darba pienākumiem ir allaž būt gatavam iesaistīties spēlē, tāpēc komandas biedra Jonasa Korpisalo nomainīšana nebija nekas ārkārtējs.

"Blue Jackets" kvalifikācijas kārtas trešajā mačā piektdienas rītā pēc Latvijas laika ar rezultātu 4:3 (0:1, 1:2, 1:0, 1:0) papildlaikā uzveica Toronto "Maple Leafs".

Spēli Kolumbusas vārtos sāka soms Jonass Korpisalo, bet otrās trešdaļas vidū viņš ripu no vārtiem ķeksēja ārā jau trešo reizi, atvairot 12 no 15 Toronto kluba hokejistu metieniem. "Blue Jackets" galvenais treneris Džons Tortorella deva iespēju Merzļikinam, kurš nepievīla, jo nosargāja pēdējo bastionu neskartu.

Lai gan iepriekšējās sezonās Šveices augstākās līgas komandā "Lugano" Merzļikins bija pamatvārtsargs, reti iesaistoties spēlē tās vidusdaļā, viņam tas neesot nekas pārsteidzošs vai neordinārs.

"Jā, man šī ir pirmā šāda veida pieredze. Tas, protams, ir grūti. Es uz sevi neizdarīju spiedienu. Bijām iedzinējos ar 0:3 vai 1:3 - pat neatceros. Centos vienkārši spēlēt kā protu, pēc iespējas ātrāk iesaistīties spēlē. Nenoliedzami, ka spēles temps ir augstāks nekā regulārās sezonas mačos. Tas bija kas jauns," sacīja Merzļikins.

"Man darbs ir vienmēr būt gatavam. Tas ir grūti. Īpaši, ja nespēlē. Pat tādā gadījumā katru dienu sevi jāsagatavo tā, lai būtu gatavs to darīt. Šī ir cīņa par vietu izslēgšanas mačos. Tas ir vēl grūtāk. Uzturēju prātu atbrīvotu, papildus to nenodarbinot ar liekām domām."

"Blue Jackets" kvalifikācijas sērijā līdz trim uzvarām ir izvirzījusies vadībā ar 2-1, bet nākamo maču aizvadīs jau naktī uz piektdienu, plkst. 3 pēc Latvijas laika.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu