Kalgari "Flames" nodrošina vietu Stenlija kausa izcīņā

CopyDraugiem X Whatsapp
Kalgari "Flames" hokejisti.
Kalgari "Flames" hokejisti. Foto: AFP / Scanpix

Nacionālās hokeja līgas (NHL) komanda Kalgari "Flames" ceturtdien iekļuva Stenlija kausa izcīņā, kvalifikācijas kārtas sērijā ar 3-1 pārspējot Vinipegas "Jets".

"Jets" neatrada pretlīdzekļus "Flames" spēlei un zaudēja ar 0:4 (0:2, 0:0, 0:2).

Kems Talbots "Flames" vārtos spēlē Edmontonā tvēra visu 31 pretinieku metienu, uzvaras vārti jau spēles ceturtajā minūtē Dilona Dubē kontā, bet pa diviem punktiem (1+1) sakrāja Šons Monehens un Sems Benets.

"Sausā" zaudēja arī Minesotas "Wild", kas piekāpās Vankūveras "Canucks" ar 0:3 (0:0, 0:1, 0:2), sērijā vankūveriešiem ļaujot izvirzīties vadībā ar 2-1.

Jākobs Markstrems vārtos atvairīja visus 27 "Wild" metienus. Uzvaras vārti Broka Bosera kontā mača 34.minūtē, bet par mača rezultatīvāko spēlētāju ar trim rezultatīvām piespēlēm kļuva Kvins Hjūdžs.

Uzvarētāji divus vārtus guva vairākumā, kamēr Minesotas hokejisti neizmantoja nevienu no septiņiem vairākumiem.

Cīņā par labāku vietu pirms pretinieku dalīšanas Stenlija kausa pirmajā kārtā Sentluisas "Blues" zaudēja Vegasas "Golden Knights" ar 4:6 (1:0, 3:3, 0:3). Vieniem tas bija otrais zaudējums, otriem - otrā uzvara divos mačos.

Alekss Tačs un Šī Teodors katrs guva pa diviem vārtiem uzvarētāju labā, kamēr pretiniekiem divi vārti Koltona Pareiko rēķinā.

Vispirms Sentluisas vienība izvirzījās vadībā ar 2:0, tad trīs vārtus guva pretinieki, bet pirms pēdējās trešdaļas atkal vadībā bija "Blues" - 4:3.

Vēl vienā izsēšanas cīņā Filadelfijas "Flyers" guva otro uzvaru, sagādājot otro neveiksmi Vašingtonas "Capitals", - 3:1 (1:0, 1:0, 1:1).

Pa trim rezultativitātes punktiem guva Skots Lātons, kura kontā komandas pirmie un trešie vārti, un Kevins Hajess, kurš trīsreiz rezultatīvi piespēlēja. Galvaspilsētas komandā vienīgos vārtus guva Treviss Boids, samazinot pretinieku pārsvaru trešajā trešdaļā.

Braiens Eliots "lidotāju" vārtos tika galā ar 16 pretinieku metieniem.

Austrumu konferencē par izsētajām vietām vienā riņķī cīnās "Bruins", "Lightning", "Capitals" un "Flyers", bet kvalifikācijas turnīrā ar astoņām komandām tiekas šādi pāri: "Penguins" pret "Canadiens", "Hurricanes" pret "Rangers", "Islanders" pret "Panthers" un "Blue Jackets" pret "Maple Leafs".

Rietumu konferencē par izsētajām vietām vienā riņķī cīnās"Blues", "Golden Knights", "Avalanche" un "Stars", bet kvalifikācijas turnīru ar astoņām komandām tiekas šādi pāri: "Oilers" pret "Blackhawks", "Predators" pret "Coyotes", "Canucks" pret "Wild" un "Flames" pret "Jets".

Toronto un Edmontonā notiek 24 komandu izslēgšanas turnīrs. Tas paredz "play-off" kvalifikācijas kārtā aizvadīt sērijas līdz trim uzvarām, pēc tam pārejot uz tradicionālo sēriju formātu līdz četrām uzvarām.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu