Stiprā reibumā izraisa avāriju un grib atpirkties no soda (2)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Autoavārija Spices stāvvietā
Autoavārija Spices stāvvietā Foto: Ekrānuzņēmums no Degpunktā sižeta

Daudzi rīdzinieki piektdien, 7.augustā, darbu beidza laicīgi un devās baudīt saulainās brīvdienas, savu braucienu sākot ar stāvēšanu lielos sastrēgumos. Lai tos apbrauktu, šoferi meklēja citus ceļus, un viens no tiem veda cauri tirdzniecības centra “Spice” stāvlaukumam. Taču ātrāk nonākt līdz galamērķim izmanīgajiem braucējiem nebija lemts, jo tieši stāvlaukuma teritorijā notika avārija.

Divu auto sadursmē nedaudz cieta tikai pašas automašīnas, tādēļ, skatoties no malas, atrisināt šo visai vienkāršo situāciju varēja piecu minūšu laikā, aizpildot saskaņoto paziņojumu un atbrīvojot brauktuvi. Tomēr atklājās, ka tas nav iespējams, jo tādā gadījumā tiktu pārkāpts likums. Proti, avārijas izraisītājs izrādījās stiprā alkohola reibumā, ziņo raidījums Degpunktā.

“Palaidām gājējus, braucām meklējām vietu, kur labāk “noparkoties”. Griezās ārā šis kungs un nevarēja izgriezties, un iebrauca mūsu mašīnā. Pēc tam viņš izkāpa no mašīnas, un varēja manīt, ka viņš ir apreibinošo vielu ietekmē… Nesakarīgi runāja, piedāvāja naudu, lai nesauktu policiju, piedāvāja samaksāt. Ačgārni gāja, un visas tās darbības liecināja, ka viņš  ir apreibinošo vielu ietekmē,” stāsta cietušā ”Volvo” vadītāja.

Foto: Ekrānuzņēmums no Degpunktā sižeta

Jāsaka, ka ”Volvo” apvidus auto vadītāja, kaut arī viņa negadījumā tika cauri tikai ar izbīli un nekādas traumas neguva, notikušo pamatīgi pārdzīvoja, jo mašīnā bez viņas atradās bērni.

Sievietes aizdomas apstiprinājās, kad notikuma vietā piestāja Valsts policijas patruļekipāža, kas atradās netālu no tirdzniecības centra. Likumsargi aizturēja iereibušo kungu un iesēdināja viņu dienesta auto līdz brīdim, kamēr adresē ieradās kolēģi no Ceļu policijas.

Foto: Ekrānuzņēmums no Degpunktā sižeta

Pārgalvim veikta alkohola pārbaude, un pirmais pūtiens uzrādīja trīs promiļu lielu reibumu. Pēc ”Toyota” salonā redzamajām grādīgo dzērienu pudelēm un raksturīgā alkohola aromāta var secināt, ka grādīgie lietoti nesen, iespējams, pat tieši lielveikala stāvvietā. Aculiecinieki stāsta, ka iemesls tik neprātīgai vīrieša rīcībai varētu būt saistīts ar viņa privātās dzīves likstām, proti, pirms dažām dienām viņam nomirusi sieva. Protams, tas šoferi nekādā veidā neattaisno, jo tikpat labi, būdams neadekvātā stāvoklī pie stūres, viņš varēja kādu sabraukt vai izraisīt nopietnu avāriju, ja būtu paspējis izbraukt ārpus stāvlaukuma līdz lielceļam.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu