Rīgas Brāļu kapos godinās Neatkarības karā kritušos karavīrus

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Brāļu kapi. Ilustratīvs attēls
Brāļu kapi. Ilustratīvs attēls Foto: Jānis Škapars/TVNET

Šovakar, 10. augustā, plkst.20, atzīmējot Latvijas Neatkarības kara noslēguma simtgadi, Rīgas Brāļu kapos norisināsies piemiņas pasākums par godu Neatkarības karā kritušajiem karavīriem, iededzot sveces par katru kritušo karavīru, informēja Aizsardzības ministrijā (AM).

Godinot kritušo karavīru piemiņu, aizsardzības ministrs Artis Pabriks (AP), Nacionālo bruņoto spēku komandieris ģenerālleitnants Leonīds Kalniņš, vienību komandieri un citi aicinātie viesi noliks ziedus un norisināsies svinīgā vakara junda.

Rīgas Brāļu kapos kopumā tiks iedegtas 3488 sveces, lai pateiktos tiem Latvijas sargiem, kas krita Latvijas Neatkarības karā cīņās ar Padomju Krieviju un Vāciju, lai simboliski ikviena ugunsliesma atgādinātu par šo karavīru drosmi un pašaizliedzību, skaidroja AM.

Piemiņas pasākums tiek rīkots priekšvakarā, pirms aprit 100 gadi, kopš 1920.gada 11.augustā, parakstot Latvijas - Padomju Krievijas miera līgumu, noslēdzās Latvijā Neatkarības karš.

Par godu Latvijas Neatkarības kara simtgadei šovakar plānoti pasākumi visā Latvijā, lai pieminētu karā kritušos.

AM atgādināja, ka līdz ar Latvijas valsts un Latvijas armijas simtgadi aizsardzības nozare svinēja un pieminēja arī Latvijas Neatkarības kara notikumus. Latvijas Neatkarības kara un Latvijas armijas simtgades svinības ietvēra teju 80 pasākumus, kuri notika hronoloģiski atbilstoši vēstures notikumiem visā Latvijā, atspoguļojot izšķirošās cīņas. Iesaistot pašvaldības un nevalstiskās organizācijas, 2019.gadā atzīmētas Latvijas armijas gūtās uzvaras Kurzemē, Zemgalē un Vidzemē, bet 2020.gada sākumā svinēta Latgales atbrīvošanas simtgade.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu