Vēlēšanu dienā Baltkrievijā aizturēti vismaz 200 cilvēki

Papildināts
TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: EPA/Scanpix

Svētdien Baltkrievijā notikušo prezidenta vēlēšanu balsošanas laikā un pēc tam notikušajos protestos aizturēti vairāk nekā 200 cilvēki, vēsta Krievijas medijs “Meduza”. 

Informāciju par aizturētajiem apkopo cilvēktiesību aktīvistu organizācija "Vjasna". Organizācijas aktīvisti uzsver, kā tā pagaidām esot tikai sākotnējā informācija, tāpēc sagaidāms, ka reālais aizturēto skaits ir daudz lielāks. 

Kā ziņots, Baltkrievijas lielākajās pilsētās svētdienas vakarā sākās plaši iedzīvotāju protesti. Opozīcija apgalvo, ka vēlēšanu rezultāti, saskaņā ar kuriem uzvarēja līdzšinējais prezidents Aleksandrs Lukašenko, ir viltoti. 

“Vjasna” arī informē, ka visā prezidenta vēlēšanu kampaņā kopš šā gada maija politisku iemeslu dēļ kopumā aizturēti vairāk nekā 1500 cilvēki. 

Tikmēr Baltkrievijas Izmeklēšanas komiteja pirmdien ierosinājusi krimināllietas par protestu rīkošanu Baltkrievijas lielākajās pilsētās, kurās piedalījās tūkstošiem cilvēku. 

Lietas ierosinātas par masu nekārtībām un vardarbību pret policiju. 

Baltkrievijas krimināllikums par dalību nekārtībās paredz cietumsodu līdz astoņiem gadiem, bet par protestu rīkošanu - cietumsodu līdz 15 gadiem. 

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu