Dabiski līdzekļi, kas palīdzēs tikt galā ar skudru invāziju

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Unsplash

Skudras ir siltumu mīloši kukaiņi un kļūs aktīvākas tieši siltā laikā, turklāt augustā tās mēdz izlidot un  spietot. Tieši šajā mēnesī daudzi māju īpašnieki var saskarties ar nepatīkamu atklājumu – skudras ieņēmušas dzīvojamās telpas. Pret skudru invāziju līdzēs divi dabīgi līdzekļi.

Skudru baru var efektīvi atbaidīt ar vienu krīta gabalu. Izrādās, ka šie kaitinošie kukaiņi necieš kalcija karbonātu, tādēļ no tā mēdz turēties pa gabalu. Lai bloķētu skudru taku mājoklī, tā vietā, lai izbērtu kodīgu indi, novelc treknu līniju ar krītu uz grīdas, kāda stūra vai pie spraugas, no kuras izspraukušās skudras. Šī metode neļaus skudrām ieiet mājoklī vai istabā, bet vienlaikus neapdraudēs mājas mīluļus vai mazus bērnus.

Tomēr, ja mājoklī notiek skudru izlidošana, tad darīšana būs ar simtiem un pat tūkstošiem skudru. Šajā situācijā ar krītu nepietiks, tādēļ talkā jāņem kaut kas stiprāks. Lai iznīdētu lielo skudru daudzumu, saimniecības preču veikalā iegādājies kristālisku vielu – boraku jeb nātrija teraborātu un sajauc to ar medu vai ievārījumu. Maisījumu izklāj blakus spraugām, no kurām izlido skudras. Boraks ir toksisks skudrām – to uzņemot kopā ar saldo substanci, skudras ies bojā teju nekavējoties.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu