Iepirkumā KNAB ēkas Citadeles ielā fasādes atjaunošanai pieteikušies trīs pretendenti

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: LETA/Edijs Pālens

VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) izsludinātajā atklātajā konkursā Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) mājvietas Rīgā, Citadeles ielā 1, fasādes atjaunošanai pieteikušies trīs pretendenti, informē VNĪ valdes priekšsēdētājs Renārs Griškevičs.

VNĪ sāk iepirkuma izvērtēšanu un par tā rezultātiem ziņos tuvākā mēneša laikā.

Iepirkums sastāv no divām daļām, pirmajā iepirkuma daļā piedāvājumus fasādes atjaunošanas darbiem iesnieguši būvuzņēmēji SIA "Citrus Solutions", SIA "Labā māja Latvija" un AS "UPB", piedāvātās līgumu cenas - sākot no 452 000 eiro līdz 864 000 eiro bez pievienotās vērtības nodokļa (PVN).

Otrajā iepirkuma daļā piedāvājumus iesnieguši būvuzņēmēji "Citrus Solutions" un "UPB", piedāvātās līgumu cenas - sākot no 489 000 eiro līdz 626 000 eiro (bez PVN). Par iepirkuma uzvarētāju un līguma summu varēs runāt tikai pēc piedāvājumu izvērtēšanas, uzsvēra Griškevičs.

KNAB fasādes atjaunošana ir turpinājums VNĪ iepriekš veiktajiem darbiem nama Citadeles ielā 1 iekštelpu pielāgošanai Latvijai stratēģiski nozīmīgās institūcijas pienākumu veikšanai. Darbus plānots veikt četru mēnešu laikā no objekta nodošanas būvuzņēmējam. Daļai darbu izpildes tiks piesaistīts piegādātājs ar industriālās drošības sertifikātu un atbilstošu personālu. Līdz ar šogad veicamo nama ārējās fasādes sakārtošanu tiks pilnībā atjaunots arī ēkas ārējais veidols, priecējot tajā strādājošos, Rīgas pilsētas iedzīvotājus un viesus.

Ēka Citadeles ielā 1, Rīgā kļuva par KNAB mājvietu 2018.gada pavasarī pēc VNĪ vadībā veiktās ēkas pārbūves. KNAB ieguva aptuveni par trešdaļu plašākas, organizācijas specifiskajām vajadzībām pielāgotas telpas (2503 kvadrātmetru vietā 3756) ar ievērojami plašākām un ērtākām pārrunu telpām.

Tas bija viens no organizatoriski sarežģītākajiem VNĪ īstenotajiem telpu pielāgošanas projektiem, jo bija jāizpilda paaugstinātas drošības prasības. Iepriekšējo būvdarbu gaitā tika veikta pilnīga jumta seguma nomaiņa, visu ēkas inženierkomunikāciju tīklu pārbūve, mūsdienīga energoefektīva apgaismojuma un stiklotās iekšpagalma fasādes ierīkošana, telpu pārplānošana atbilstoši biroja vajadzībām, nesošo konstrukciju pastiprināšana atbilstoši plānojumam, kā arī apdares un citi darbi.

Biroja telpu pielāgošana KNAB vajadzībām Rīgas vēsturiskā centra teritorijā izvietotajā 1875.gadā celtajā ēkā notika laika posmā no 2015. - 2018.gadam. Iepriekš ēka bijusi mājvieta Valsts ieņēmumu dienesta Rīgas muitas reģionālajai iestādei.

VNĪ šobrīd īsteno 118 infrastruktūras attīstības projektus apmēram 180 miljonu eiro apmērā un strādā pie 25 jaunām projektu idejām. Uzņēmums dibināts 1996.gadā, tā 100% akcionārs ir Finanšu ministrija.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu