Kas mums ir zināms par "Perija Meisona" otro sezonu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Metjū Rīss seriālā "Perijs Meisons"
Metjū Rīss seriālā "Perijs Meisons" Foto: HBO/publicitātes

Brīdinām, ka rakstā atrodami maitekļi jeb spoileri par pirmo sezonu! Atgādinām, ka jaunais izklaides milža HBO seriāls "Perijs Meisons" (Perry Mason), ko var vērot "LMT Viedtelevīzijā", balstīts uz amerikāņu rakstnieka Erla Stenlija Gārdnera detektīvromānos izdomātu tēlu - advokātu Periju Meisonu. 

Perija Meisona tēls kopumā parādās vairāk nekā astoņdesmit dažādās novelēs un stāstos. Literārie darbi par detektīvu Periju Meisonu ir vairākkārt ekranizēti.

Allaž ir patīkami uzzināt, ka pēc kvalitatīva jauna seriāla pirmās sezonas seko paziņojums, ka ir iecerēta vēl viena sezona. Tāpēc jāsaka paldies HBO, kas šim savdabīgajam spraiga sižeta detektīvstāstam devis zaļo gaismu. 

Vēl jūnijā galvenās lomas atveidotājs slavenais aktieris Metjū Rīss (Matthew Rhys), kurš 2018. gadā saņēma Emmy balvu kā labākais aktieris TV drāmā "Amerikāņi" (The Americans), kādā intervijā atklāja, ka sākotnēji

seriāls iecerēts kā vienas sezonas astoņu sēriju stāsts. Kaut kad vēlāk parādījās klusas baumas, ka tomēr varētu būt tam visam turpinājums, taču sākotnēji seriāla veidotāja pēdējās pirmās sezonas sērijas veidoja ar domu, ka tas ir loģiskais fināls.

Arī režisors Tims van Patens (Tim Van Patten) pēc pirmās sezonas izteicies šādi: "Kad Perijs noslēgumā stāv uz kraujas malas, viņš lūkojas nākotnē. Viņš lūkojas bezgalībā, ar pirkstu galiem stāvēdams uz pašas maliņas. Ir sajūta, ka gribas vaicāt - kas notiks tālāk? Varonis ir izgājis cauri dažādiem sarežģījumiem, un te nu mēs esam. Viņš var droši nolēkt lejā, bet tikpat viegli viņš var doties jaunos piedzīvojumos sezonā numur divi."

Tomēr viena varoņa liktenis nav skaidrs. Pirmās sezonas beigās aktrises Tatjanas Maslanijas (Tatiana Maslany) varone atrod sev jaunu dzīvi. Vai tas nozīmē, ka viņa būs sastopama arī seriāla turpinājumā? Vai viņas atveidotās varones stāsts ir izstāstīts?

Tatjana Maslanija
Tatjana Maslanija Foto: HBO/publicitātes

Seriāla producente Sūzena Daunija, kas ir populārā Holivudas aktiera Roberta Daunija jaunākā (Robert John Downey Jr.) sieva, abiem pieder kompānija "Team Downey", izteicās, ka pirmajā sezonā visos varoņos ieguldīts enerģija un laiks.

"Ir jāsameklē veids, kā šos varoņus, īpaši Tatjanas atveidoto Alisi, atgriezt otrajā sezonā," 

viņa saka.

"Vai tā būs otrā sezona vai vēl tālākā nākotnē, es nevaru atbildēt."

Roberts Daunijs jaunākais ar kundzi Sūzenu
Roberts Daunijs jaunākais ar kundzi Sūzenu Foto: Reuters/ScanPix

Atgādinām, ka seriāla sižets norisinās 1932. gadā Losandželosā vēl pirms galvenā varoņa spilgtās juridiskās karjeras sākšanas. Viņš dzīvo no algas līdz algai un saņem pavisam nedaudz, strādājot par privātdetektīvu. Īstie notikumi sākas brīdī, kad viņš uzņemas izmeklēt maza bērna nozagšanu. Perijam Meisonam jārisina ne tikai bērna mīklainā pazušana, bet vienlaikus jācīnās arī ar atmiņām no pagātnes – par karā piedzīvoto Francijā un izjukušās laulības sāpēm.

Video: Fragments no oriģinālseriāla.

Lai arī šajā laikā Losandželosa plaukst un zeļ, kamēr pārējā valsts cenšas atkopties no Lielās depresijas, neizdevies laupīšanas mēģinājums atklāj Perijam Meisonam pilsētas neglīto pusi. Viņš mēģina atrisināt patiesību par šo šausminošo noziegumu. Viņa neatlaidīgums uzzināt patiesību var kļūt par vienīgo iespēju beidzot atkal justies labi savā ādā un kalpot kā glābiņš no ikdienas ciešanām un sāpīgajām atmiņām.

Metjū Rīss
Metjū Rīss Foto: HBO/publicitātes

Šobrīd nav zināms, kādi aktieri tiks piesaistīti seriāla otrajai sezonai. Gandrīz droši var apgalvot, ka jaunās sērijās redzēsim aktrisi Džuljetu Railensu (Juliet Rylance).

Seriāla reklāmas rullītis.

Raksts tapis sadarbībā ar "LMT Viedtelevīziju".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu