Valdība uzklausīs atbildīgos dienestus par minerālmēslu uzglabāšanas drošību Latvijā (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ministru prezidents Krišjānis Kariņš.
Ministru prezidents Krišjānis Kariņš. Foto: Ieva Leiniša/LETA

Ministru kabinets rīt uzklausīs atbildīgo dienestu informāciju par minerālmēslu uzglabāšanas drošību Latvijā, šodien pēc valdību veidojošo partiju tikšanās žurnālistiem pastāstīja apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) pārstāvis Ritvars Jansons.

Viņš skaidroja, ka saistībā ar postošo sprādzienu Beirūtā VL-TB/LNNK rosināja lūgt atbildīgos dienestus valdības sēdē informēt par minerālmēslu uzglabāšanu un drošības situāciju Latvijā.

Kā ziņots, Libānas galvaspilsētā Beirūtā 4.augustā eksplodēja 2750 tonnas lauksaimniecības mēslojuma amonija nitrāta, kas sešus gadus glabājās kādā ostas noliktavā.

Libānas Veselības ministrija 8.augustā paziņoja, ka bojāgājušo skaits sasniedzis 158, un aplēsts, ka sprādzienā ievainoti 6000 cilvēku.

Latvijā šī gada 1.janvārī bija seši paaugstināta riska objekti, kuros uzglabā vai var tikt uzglabāts amonija nitrāts vai to saturoši minerālmēsli, no tiem piecos var vai tiek uzglabāts vairāk par 50 tonnām, aģentūru LETA iepriekš informēja Valsts vides dienestā.

Savukārt vēlāk Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD) norādīja, ka tas ir sagatavojis Latvijā izvietoto paaugstinātas bīstamības objektu aktualizētā saraksta projektu, kurā iekļauti arī 13 ar amonija nitrātu saturoša mēslojuma biznesu saistīti objekti.

VUGD pavēstīja, ka tas atbilstoši savai kompetencei regulāri pārbauda paaugstinātas bīstamības objektus, tostarp, amonija nitrātu saturošu minerālmēslu glabātājus. Pēdējos gados būtiski pārkāpumi nav konstatēti.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu