Pagaidām nav skaidrības par Baltkrievijas prezidenta vizīti Latvijā (19)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lukašenko Uzvaras dienas parādē
Lukašenko Uzvaras dienas parādē Foto: SPUTNIK / VIA REUTERS

Konkrētu plānu par jauniem Baltkrievijas prezidenta Aleksandra Lukašenko vizītes Latvijā datumiem pagaidām nav, sacīja Valsts prezidenta kancelejas Mediju centra vadītāja Justīne Deičmane.

TVNET jau vēstīja, pagājušā gada beigās Lukašenko paziņoja, ka iecerējis ierasties vizītē Latvijā 2020.gada pirmajā pusē. Toreiz viņš žurnālistiem sacīja, ka patlaban vizīte tiek aktīvi gatavota, un viņš ļoti gaida iespēju apmeklēt Latviju.

Savukārt marta beigās Valsts prezidents Egils Levits vienojās ar Lukašeno, ka aprīlī paredzētā Baltkrievijas pirmās personas vizīte Latvijā tiks pārcelta uz citu laiku "iespējami drīz".

Kā vēstīts, Baltkrievijas prezidenta vēlēšanās svētdien līdzšinējais valsts galva Lukašenko izcīnījis 80,23% balsu, bet opozīcijas kandidāte Svetlana Tihanovska - teju 9,9%, liecina pirmdien publiskotie oficiālie rezultāti.

Tihanovska jau iepriekš, kad tika publiskoti oficiālo mediju balsotāju aptauju rezultāti, kas atklāja līdzīgu balsu sadalījumu, šādu iznākumu pieņemt atteicās.

Baltkrievijas Vēlēšanu komisijas priekšsēdētāja Lidija Jermošina pirmdien paziņoja, ka Tihanovska ierindojusies otrajā vietā, bet par trim citiem kandidātiem nobalsojuši mazāk nekā 2% vēlētāju. Vēlēšanās piedalījušies 84% balsstiesīgo vēlētāju.

Komentāri (19)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu