Valsts policijā un robežsardzē par darbu ārkārtējās situācijas laikā piemaksās izlietots pusmiljons

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Ieva Čīka/LETA

Valsts policijā un Valsts robežsardzē par darbu laikā no 12.marta līdz 31.maijam piemaksās izlietoti 504 745 eiro, izriet no valdības šodien atbalstītajiem grozījumiem rīkojumā "Par finanšu līdzekļu piešķiršanu no valsts budžeta programmas "Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem"".

Grozījumu anotācijā atgādināts, ka ar Ministru kabineta 16.aprīļa rīkojumu Iekšlietu ministrijai (IeM) tika piešķirts finansējums kas nepārsniedz 2 590 703 eiro, lai amatpersonām, kas ir bijušas tieši iesaistītas Covid-19 seku novēršanā, nodrošinātu piemaksas no 12.marta līdz 31.maijam par darbu paaugstināta riska un slodzes apstākļos sabiedrības veselības apdraudējuma situācijā saistībā ar Covid-19 uzliesmojumu un tā seku novēršanu

Faktiski šajā laikā iztērētais finansējums bijis par 2 087 854 eiro mazāk nekā sākotnēji plānots. Šāds ietaupījums skaidrots ar to, ka brīdī, kad izdevumi tika plānoti, vēl nebija zināma notikumu turpmākā attīstība.

No iztērētajiem 504 745 eiro Valsts policijas vajadzībām atvēlēti 292 939 eiro, bet Valsts robežsardzei - 211 806 eiro.

Piemaksas 20% apmērā no mēnešalgas noteiktas amatpersonā, kuras ir nodarbinātas tiešā un uzskaitāmi pierādāmā saskarē ar Covid-19 inficētām vai iespējami inficētām personām vai ir iesaistīti testēšanas procesā. Kā arī tām amatpersonām, kas bija tiešā un uzskaitāmi pierādāmā saskarē ar Covid-19 riska grupas pacientiem, kuriem nebija apstiprināta slimība, bet bija jāievēro karantīna vai pašizolācija. 

Kopējais amatpersonai noteikto piemaksu, izņemot piemaksu par virsstundu darbu, piemaksu par nakts darbu, piemaksu par izdienu un speciālās piemaksas, apmērs mēnesī nedrīkst pārsniegt 60% no amatpersonai noteiktās mēnešalgas.

Taču VP būs nepieciešams papildu finansējums 162 358 eiro, lai segtu izmaksas par virsstundu darbu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu