Bijušajā gumijas izstrādājumu rūpnīcā mājvietu radīs kultūrtelpa "Točka"

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas mākslinieku izstāde "Laikmetīgā māksla no Latvijas. Stikls, tekstils, keramika" Azerbaidžānas Mākslas akadēmijā. Ilustratīvs attēls
Latvijas mākslinieku izstāde "Laikmetīgā māksla no Latvijas. Stikls, tekstils, keramika" Azerbaidžānas Mākslas akadēmijā. Ilustratīvs attēls Foto: Ieva Čīka/LETA

Bijušajā gumijas izstrādājumu rūpnīcā mājvietu radīs jauna laikmetīgās mākslas, teātra un dejas kultūrtelpa "Točka", informēja vietas pārstāve Beatrise Zaķe.

Rūpnīcas "Provodņiks" telpās, tagadējā Edmunda fon Trompovska kvartālā, no šodienas līdz 18.oktobrim atradīsies kultūrtelpa "Točka".

Zaķe norādīja, ka ēka ir unikāla, gandrīz 50 000 kvadrātmetru liela un tai ir pieci stāvi. Telpu programma aptvers ēkas trīs stāvus, kuros noritēs Latvijas jauno profesionāļu teātra un laikmetīgās dejas izrādes un rezidences, vizuālās mākslas un diskusiju pasākumi.

Ēkas vairākos stāvos savus darbus izstādīs jaunie mākslinieki, kas meklēs atbildes uz jautājumu, kādas vērtības sabiedrībai nepieciešamas mūsdienās, bet no kādām pagātnes paliekām mums beidzot jāatvadās.

Jauno kultūras vietu veido jaunās paaudzes profesionāļi - režisore un producente Beatrise Zaķe, scenogrāfe un režisore Pamela Butāne, horeogrāfs Rūdolfs Patriks Gediņš, filozofs Pēteris Andrušaitis, dizainers Klāvs Priedītis un citi.

Kultūrtelpas "Točka" pārstāve pavēstīja, ka projekts ir radies sarežģītā laikā ar mērķi atbalstīt māksliniekus, kā arī sabiedrībai atgādināt, ka arī kultūra ir neatņemama valsts ikdienas dzīves sastāvdaļa.

Divu mēnešu laikā ir mērķis radīt valsts mikromodeli, kurā jaunie mākslinieki izpauž gan personīgus viedokļus par viņus satraucošiem jautājumiem, gan filozofiski apcer sabiedrībā valdošās tendences, skaidroja Zaķe.

Kultūrtelpas "Točkas" mērķis ilgtermiņā ir izveidot vietu, kur satikties dažādu mākslas formu pārstāvjiem un skatītājiem, kuri tiks mudināti iepazīt viens otra problēmas un veidot jaunas tālākas starpdisciplināras sadarbības, kā arī veicināt kopējo kultūras sfēru saliedēšanu, sacīja kultūrtelpas pārstāve Zaķe.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu