Rinkēvičs sazinājies ar Baltkrievijas ārlietu ministru (19)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ārlietu ministrs Edgars Rinkevičs
Ārlietu ministrs Edgars Rinkevičs Foto: Evija Trifanova/LETA

Ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs sarunā ar Baltkrievijas ārlietu ministru Vladimiru Makeju paudis aicinājumu deeskalēt situāciju un sākt politisko dialogu ar opozīciju.

Kā liecina ministra ieraksts tviterī, šodien notika abu amatpersonu telefonsaruna, kuras laikā Rinkēvičs aicinājis atbrīvot miermīlīgos protestētājus un žurnālistus.

TVNET jau vēstīja, ka Baltkrievijā trešo nakti pēc kārtas notikušas protestētāju un drošības spēku sadursmes un aizturēti cilvēki.

Nesankcionēti protesti notika vairākos Minskas rajonos, kā arī citās Baltkrievijas pilsētās, ziņo mediji.

Radiostacija "Radio Free Europe/Radio Liberty" ("Radio Brīvā Eiropa/Radio Brīvība"; RFE/RL) ziņoja, ka Minskā policija atkal izmantojusi pret protestētājiem asaru gāzi, gumijas lodes un trokšņa granātas.

Video, kas tika straumēti no Baltkrievijas galvaspilsētas, un ieraksti sociālajos medijos liecina, ka vairākās vietās Minskā aizturēti cilvēki.

RFE/RL Baltkrievijas dienests ziņoja, ka varasiestādes uzspiedušas Minskai "de facto" komandantstundu, aizturot cilvēkus uz ielām, apturot automašīnās un aizturot vairākus autovadītājus, kā arī ierobežojot sabiedriskā transporta kustību.

No policijas vardarbības cietuši arī žurnālisti, un Baltkrievijā joprojām traucēta interneta darbība, kas kavē informācijas izplatīšanos par protestiem.

Drošības spēki centās nepieļaut cilvēku pulcēšanos Minskas centrālajos laukumos un netālu no administratīvajām ēkām.

Vairāki protestētāji tika aizturēti Puškina metro stacijā, kur cilvēki nolika ziedus un aizdedzināja sveces, pieminot vīrieti, kas tur gāja bojā protestos 10.augustā.

Komentāri (19)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu